ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI6 decembrie 2019

 
 

30 de ani de la Revoluția de catifea: peste 250.000 de oameni protestează din nou la Praga împotriva premierului Babiš (...)

Radio Europa Liberă [16/11/2019]

 
30 de ani de la Revoluția de catifea: peste 250.000 de oameni protestează din nou la Praga împotriva premierului Babiš (VIDEO)
     
30 de ani de la Revoluția de catifea: peste 250.000 de oameni protestează din nou la Praga împotriva premierului Babiš (VIDEO)

Aproximativ 250.000 de oameni au participat astăzi la o demonstrație la Praga împotriva premierului Andrej Babiš, în ajunul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția de Catifea. A fost al doilea protest masiv anti-Babiš din ultima jumătate de an, la care au venit protestatari din toată Cehia, la apelul unui grup de activiști întitulat „Un milion de clipe pentru democrație”, care a început ca o modestă inițiativă studențească, pentru a ajunge acum să cuprindă întreaga țară. Primul protest de această anvergură a avut loc în iunie, tot la Praga. Și în iunie, și acum în noiembrie, protestatarii insistă că miliardarul populist, acuzat de fraude cu fonduri europene și conflict de interese, reprezintă un pericol pentru democrația cehă. Acuzație care are și mai mare rezonanță în ajunul aniversării Revoluției de catifea. Un lucru care i-a înfuriat mult pe cehi a fost decizia din septembrie a procurorului de caz de a opri de fraudă împotriva premierului Andrej Babiš. O anchetă care fusese deschisă cu numai câteva luni mai devreme.  Babiš spune că nu a greșit cu nimic și că nu are motive să demisioneze. Printre vorbitorii de la protestul de sâmbătă s-au numărat și foști disidenți care au vorbit la demonstrațiile din 1989, spunând astăzi că atât Babiš, cât și președintele ceh Miloš Zeman nu sunt apți de funcțiile deținute.   

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]
        Trimite Email
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY