ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI14 noiembrie 2019

 
 

Impact în Gorj [10/11/2019]

 
Curățenie și dezinfecție la hala din Tg-Jiu, după confirmarea virusului pestei porcine
     
Curățenie și dezinfecție la hala din Tg-Jiu, după confirmarea virusului pestei porcine

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Gorj și pentru Siguranța Alimentară vin cu explicații după scandalul sutelor de kilograme de carne infestată cu pestă porcină care a fost vândută în Piața Centrală din Târgu Jiu. Nicolae Călescu, directorul Direcției, susține că în partea a doua a lunii octombrie, patru loturi de carne de porc cu risc de pestă porcină africană au fost primite de patru unități de comercializare cu amănuntul. Carnea provine din două exploatații din județele Olt și Argeș și animalele au fost sacrificate înainte de declararea oficială a focarelor de pestă porcină. ”În contextul apariției a două focare de pestă porcină africană în exploatații de suine aparținând unor operatori din județele Olt și Argeș, care au furnizat porci către un abator din jud. Vâlcea și ulterior, în rețeaua de comercializare a orașului Tg-Jiu, vă informăm că în intervalul 16 – 21.10.2019 s-au primit 4 loturi de carcasă de porc în 4 unități de comercializare cu amănuntul care s-au comercializat integral către consumatorul final înainte de primirea informațiilor prin sistemele specifice de comunicare a notificărilor. Menționăm că loturile de carcasă de porc au fost declarate cu risc de contaminare cu PPA, deoarece porcii au fost sacrificați în abator anterior declarării oficiale a PPA în cele 2 exploatații din județele Olt și Argeș, iar examenele ante-mortem și post-mortem efectuate în abatorul din județul Vâlcea nu au identificat semne clinice, respectiv modificări anatomopatologice care să suspicioneze PPA. De asemenea loturile de carne furnizate în județul nostru au fost însoțite de documente fiscale și certificate de sănătate publică veterinară emise de medici veterinari oficiali din județul Vâlcea. În toate inspecțiile desfășurate în unitățile (supermarket, măcelărie, carmangerie) aflate pe lista de distribuție, s-au dispus măsuri de curățenie și (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
        Trimite Email
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY