ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 august 2019

 
 

Dorina şi Securitatea (I)

Radio Europa Liberă [13/08/2019]

 
Dorina şi Securitatea (I)
     
Dorina şi Securitatea (I)

În 1970, Dorina Datcu avea 15 ani şi era elevă la un liceu din București. Citea mult, asculta emisiunile musicale de la Radio Europa Liberă, era fană rock şi coresponda cu tineri din Occident. A intrat în atenția Securității comuniste din România, după ce a trimis o scrisoare la Europa Liberă, în care comenta un film apărut recent. Au urmat percheziţii şi doi ani în care a fost obligată să meargă, cu regularitate, la Securitate. Să dea explicații. Nu a încetat, însă, să scrie și să trimită scrisori. Spre disperarea mamei ei... Abia peste ani, după Revoluția din 1989, a înțeles de ce. Împreună cu bunicul, mama ei se refugiase în România din Basarabia în august 1944, când teritoriul dintre Nistru și Prut fusese ocupat de sovietici... Dorina Datcu-Diaconescu şi-a văzut dosarul, de așa-numită urmărire informativă, abia în 2006. Conținea circa 200 de pagini și... 13 nume de ofițeri preocupați de cazul ei. După multe frământâri, i-a iertat, lăsându-i, cum spune ea, „în plata Domnului”... Un film de Eugenia Crețu. (RELUARE DIN SEPTEMBRIE 2018)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]
        Trimite Email
 
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Primul-ministru Maia Sandu efectuează joi o vizită oficială în Lituania
Primul-ministru Maia Sandu efectuează joi o vizită oficială în Lituania
Prim-ministra Maia Sandu se va afla joi, 22 august, într-o vizită oficială în Lituania. În cadrul (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY