ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 august 2019

 
 

Valeriu Pașa: Este bine să fie mai clar partajate responsabilitățile politice, dar nicidecum partajate (...)

Radio Europa Liberă [13/08/2019]

 
Valeriu Pașa: Este bine să fie mai clar partajate responsabilitățile politice, dar nicidecum partajate instituțiile
     
Valeriu Pașa: Este bine să fie mai clar partajate responsabilitățile politice, dar nicidecum partajate instituțiile

Socialiștii au decis, la ședința Comitetului Executiv Politic al partidului, care a avut loc marți, că e nevoie de un nou acord cu blocul ACUM. Semnarea documentului i-a fost recomandată fracțiunii parlamentare PSRM. Poziția socialiștilor a fost salutată de președintele Igor Dodon: „Avem șansa istorică să schimbăm lucrurile spre bine și să lansăm o nouă etapă în istoria modernă a Republicii Moldova. Dar pentru aceasta trebuie să dăm dovadă de înțelepciune și maturitate politică. Riscurile politice există pentru fiecare din noi, însă îi îndemn pe toți din conducerea țării să fim în primul rând oameni de stat și apoi oameni politici”. Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a spus că Acordul ar putea fi semnat, doar că, mai întâi, trebuie îndeplinite mai multe acțiuni. Activistul civic, expert în cadrul comunității WatchDog, Valeriu Pașa explică de ce PSRM insistă pe semnarea acestui document politic. Valeriu Pașa: „Atunci când împreună cu colegii din „Inițiativa pentru Articolul 2” am venit public după alegeri să propunem, să cerem crearea acestei majorități antioligarhice, am mers pe opțiunea unei majorități parlamentare cu o perioadă foarte clar determinată de timp. Mai mult ca atât, am considerat că este mai util să fie un Guvern tehnocrat, independent politic, care să nu fie nici la PSRM, nici la ACUM; putea să aibă un mandat definit pe câteva luni, să pregătească condițiile și să meargă țara la alegeri anticipate. Politicienii – cei din Blocul ACUM și PSRM – și-au asumat mai mult decât atât. Este dreptul lor. Noi salutăm curajul pe care îl au ei să-și asume o guvernare politică și să încerce – așa diferiți cum sunt ei – să ducă lucrurile înainte și să schimbe țara în bine. Numai că acest deziderat trebuie să fie foarte clar concretizat, pentru că în programul de guvernare al Guvernului Maia Sandu au fost asumate niște acțiuni, care în mare parte (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]
        Trimite Email
 
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Primul-ministru Maia Sandu efectuează joi o vizită oficială în Lituania
Primul-ministru Maia Sandu efectuează joi o vizită oficială în Lituania
Prim-ministra Maia Sandu se va afla joi, 22 august, într-o vizită oficială în Lituania. În cadrul (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY