ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 iulie 2019

 
 

Iranul neagă că ar fi încercat să împiedice deplasarea unui tanc petrolier britanic în strâmtoarea (...)

Radio Europa Liberă [11/07/2019]

 
Iranul neagă că ar fi încercat să împiedice deplasarea unui tanc petrolier britanic în strâmtoarea Ormuz
     
Iranul neagă că ar fi încercat să împiedice deplasarea unui tanc petrolier britanic în strâmtoarea Ormuz

Marea Britanie afirmă că trei nave iraniene au încercat să împiedice deplasarea unui tanc petrolier britanic în strâmtoarea Ormuz, o mișcare ce pare un răspuns al Teheranului care a amenințat Marea Britanie că vor urma consecințe pentru capturarea unui tanc petrolier iranian săptămâna trecută. Garda Revoluționaliza Iraniană a respins acuzaţiile Marii Britanii, informează agenția semioficială de știri Fars. Potrivit ministrului de externe iranian Mohamad Javad Zarif, Londra ar încerca să „creeze tensiuni”, iar relatarea faptelor de către britanici ar fi „fără sens”. Incidentul survine după ce, săptămâna trecută, autoritățile britanice au oprit și capturat petrolierul iranian Grace 1, în strâmtoarea Gibraltar, acuzând autoritățile iraniene că ar încălca sancțiunile internaționale și ar livra petrol Siriei. Iranul a cerut eliberarea petrolierului și a amenințat cu sancțiuni. Poliția din Gibraltar a anunţat arestarea căpitanului vasului iranian si a ofițerului șef de pe petrolier și că au fost confiscate documente si echipamente electronice, iar cei doi bărbați reţinuţi sunt interogați. Casa Albă a anunțat astăzi că ieri a avut loc o convorbire telefonică între liderul de la Casa Albă și premierul israelian Benjamin Netanyahu în care s-a discutat și despre ultimele evoluţii în regiune. Ministerul adjunct de externe al Rusiei Serghei Rîabkov este citat de agenţia RIA Novisti cu declarația că situaţia din regiune este „foarte îngrijorătoare” și a acuzat Washingtonul pentru că ar „exacerba premeditat tensiunile” în (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]
        Trimite Email
 
 
Politica la cheremul chilipirgiilor
Politica la cheremul chilipirgiilor
N-am avut cu adevărat oameni de stat, oameni care să se înalţe deasupra intereselor (...)
Vladimir Socor: „Ar fi foarte util ca dl Dodon să descopere calea către Bruxelles, către Berlin, către Londra și către (...)
Vladimir Socor: „Ar fi foarte util ca dl Dodon să descopere calea către Bruxelles, către Berlin, către Londra și către Washington”
Analistul occidental Vladimir Socor consideră că interesul actualei coaliții de guvernare (...)
Putin a discutat cu Lukașenka despre integrarea din cadrul Uniunii Rusia-Belarus
Putin a discutat cu Lukașenka despre integrarea din cadrul Uniunii Rusia-Belarus
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut convorbiri astăzi la Sankt Petersburg cu liderul de (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY