ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI15 iunie 2019

 
 

Noul președinte al Ucrainei Volodimir Zelenski a depus jurământul. Premierul Pavel Filip nu a mers la Kiev, „din (...)

Radio Europa Liberă [20/05/2019]

 
Noul președinte al Ucrainei Volodimir Zelenski a depus jurământul. Premierul Pavel Filip nu a mers la Kiev, „din motive de sănătate”
     
Noul președinte al Ucrainei Volodimir Zelenski a depus jurământul. Premierul Pavel Filip nu a mers la Kiev, „din motive de sănătate”

La Kiev, Volodimir Zelenski a depus jurământul în calitate de președinte al Ucrainei, pentru un mandat de cinci ani. În discursul său de învestire în Rada Supremă, Zelenski a spus că va fi un președinte al tuturor cetățenilor. El a reiterat parcursul european al Ucrainei și a lansat un apel la unitate. „Suntem cu toții ucraineni, de la Lvov, până în Donețk și Luhansk”, a spus Zelenski. Prima sa prioritate, a declarat Zelenski, este oprirea conflictului din Donbas și întoarcerea Crimeei anexate de Rusia. „Sunt gata să-mi pierd popularitatea, chiar și funcția, numai să fie pace, fără a pierde teritoriile noastre. (...) Nu noi am început acest război, dar noi îi vom pune capăt. Începutul dialogului va fi întoarcerea tuturor prizonierilor ucraineni”, a spus Zelenski.  Zelenski le-a cerut deputaților ca, în decurs de două luni, să renunțe la imunitatea lor, să introducă răspunderea penală pentru îmbogățirea ilegală a cinovnicilor și să-i demită pe procurorul general și ministrul apărării. Noul președinte și-a încheiat discursul cu anunțul că Parlamentul va fi dizolvat. La ceremonia de învestire au participat cca 60 de oficialități străine, între care președinții țărilor baltice, Georgiei și Ungariei, șefii legislativelor din Cehia și Azerbaidjan, vicepremierii din Belarus și Armenia, ministrul energeticii din SUA, delegații guvernamentale din Polonia, Slovacia și alte state. Republica Moldova a fost reprezentată de ministrul de externe Tudor Ulianovschi, deși invitația a fost trimisă pe numele premierului în exercițiu Pavel Filip. Un comunicat de presă al diplomației de la Chișinău anunță că Filip nu a putut participa la ceremonie „din motive de sănătate”. Diplomația ucraineană nu a invitat reprezentanții Rusiei, anunțând că invitații au primit doar „partenerii și (...)

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]
        Trimite Email
 
 
Timothy Garton Ash: „Anul 1989 a fost pînă acum cel mai bun din istoria europeană”
Timothy Garton Ash: „Anul 1989 a fost pînă acum cel mai bun din istoria europeană”
Un interviu acordat de gînditorul de la Oxford Serviciului Belarus de la Radio Europa (...)
Punct și de la capăt: simptomele care trădau deznodământul inevitabil
Punct și de la capăt: simptomele care trădau deznodământul inevitabil
O discuție cu deputatul Igor Munteanu, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și (...)
Prim-ministra Maia Sandu a cerut judecătorilor Curții Constituționale să-și dea demisia
Prim-ministra Maia Sandu a cerut judecătorilor Curții Constituționale să-și dea demisia
Prim-ministra Maia Sandu a cerut judecătorilor Curții Constituționale să-și dea demisia în semn de (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY