ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 aprilie 2019

 
 

Nodens Ictus

Radio Europa Liberă [15/04/2019]

 
Nodens Ictus
     
Nodens Ictus

  Nodens Ictus este un proiect muzical asociat unui grup de rock instrumental despre care am vorbit recent la Dicționarul de sunete rare: Ozric Tentacles, din Somerset, Marea Britanie. Nodens Ictus a luat ființă în 1986, când ghitaristului Ed Wynne, unul din fondatorii trupei Ozric Tentacles și organistului Joie Hinton li s-a cerut să producă un set ambiental pentru camera chillout a clubului Crypt din Depford, sudul Londrei. Citim pe internet că Nodens Ictus e de fapt Ozric Tentacle, dar fără ghitară și fără secția ritmică, și explorează peisaje sonore eterice folosind sintetizatoare și mostre sonore care sînt în contrast cu rock-ul psihedelic, progresiv și spațial care caracterizează sunetul trupei-mamă.  Primul lor album, „The Grove of Selves”, a fost lansat într-un tiraj limitat pe casetă în 1987. Vîndut inițial la concerte și prin comandă poștală, acest prim produs Nodens Ictus a devenit cu timpul o raritate foarte căutată de colecționarii de muzică. Fiind un proiect secundar, Nodens Ictus a devenit el însuși o raritate, a cântat adică rar în concerte la sfîrșitul decadei opt și la începutul decadei nouă din secolul trecut, din cauză că Ed Wynne s-a concentrat mai mult pe Ozric Tentacles, care avea în epocă un succes comercial din ce în ce mai mare.  Trupa a revenit în 2000 cu albumul „Spacelines”, o colecție de piese mai vechi și noi de studio și din concerte, care au generat un interes suficient pentru ca grupul să revină pe scenele de concert, între care și pe aceea a festivalului Glastonbury, ediția din 2003. Noi ascultăm acum „The Cozmic Key”, de pe albumul cu același nume lansat în 2017. 

[cititi articolul complet în Radio Europa Liberă]
        Trimite Email
 
 
În Sri Lanka, numărul victimelor după șirul de atacuri teroriste a crescut până la 310
În Sri Lanka, numărul victimelor după șirul de atacuri teroriste a crescut până la 310
În Sri Lanka, numărul victimelor după șirul de atacuri teroriste de duminică, de Paștele Catolic, a (...)
Regretele târzii ale activistului Burtică
Regretele târzii ale activistului Burtică
Am fost obișnuiți, în ultimii 30 de ani, cu insolența foștilor demnitari comuniști și a foștilor (...)
Dionis Cenușă: „Moscova va testa cât de tari sunt nervii lui Zelenski”
Dionis Cenușă: „Moscova va testa cât de tari sunt nervii lui Zelenski”
Va avea Ucraina un parcurs european mai convingător odată cu alegerea lui Volodimir Zelenski în (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY