ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 ianuarie 2019

 
 

Vestea [14/01/2019]

 
Câți primari din România au asemenea tupeu? A scos țiganii și românii de la „ajutor social” la lopată, la zăpadă…
     
Câți primari din România au asemenea tupeu? A scos țiganii și românii de la „ajutor social” la lopată, la zăpadă…

Trotuarele din Tîrgu Neamț sunt la această oră cele mai curate din orașele din Neamț, poate chiar din toată Moldova după ce primarul Daniel Harpa a dat în ultimele zile o directivă fără precedent: „Nimeni nu mai ia ajutor social dacă nu vine la deszăpezit orașul, la lopată!”. Astfel că zeci și zeci de persoane beneficiare de ajutor social, români sau etnici țigani, au fost văzute vineri și sâmbătă (11, respectiv 12 ianuarie) pe trotuarele din centrul orașului, dând cu lopețile zăpada de pe trotuare. Au fost direcționați spre zona centrală pentru că aici sunt multe trotuare care nu sunt lângă proprietăți private sau instituții deci tradițional acestea rămâneau pli9ne de zăpadă sau gheață pentru că nu le putea fi aplicată prevederea curățării de către riverani. E vorba de trotuarele care mărginesc parcuri, piațete, locuri de joacă, alte obiective de pe domeniul public. „Beneficiarii Legii 416 au fost repartizați în anumite zone ale orașului, să curețe trotuarele de zăpadă și gheață. Activitatea a avut loc sub coordonarea Direcției de Asistență Socială și se va repeta conform planului de acțiuni. Legea spune clar că beneficiarii trebuie să presteze ore de muncă în folosul comunității, iar cei care nu se conformează- își pierd ajutorul social”, a declarat primarul Harpa pentru Vestea.net. Conduși și monitorizați de către personal tehnic din Primărie (inclusiv de cei de la Direcția de Asistență Socială), beneficiarii Legii 416 nu au avut încotro și au dat cu spor la lopată, curățând ca la carte zonele de acces pietonal. Reamintim că după ce la începutul lunii iulie 2018, orașul Tg neamț a fost scena unei răfuieli ca în filme între două clanuri de țigani (localnici și din comuna Vînători Neamț), primarul Daniel Harpa a declarat „toleranță zero” față de orice încălcare a legii de către astfel de indivizi, indiferent de etnie. La o lună după acel incident (31 (...)

[cititi articolul complet în Vestea]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY