ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 ianuarie 2019

 
 

Jurnalmm [14/01/2019]

 
Se pregătesc noi amenzi usturătoare pentru șoferi! Nici bicicliștii nu vor scăpa
     
Se pregătesc noi amenzi usturătoare pentru șoferi! Nici bicicliștii nu vor scăpa

Noi amenzi usturătoare pentru șoferi, dar și pentru bicicliști, sunt prevăzute într-un proiect de lege inițiat de Ministerul de Interne. Aceste noi amenzi ar putea fi aplicate pentru combaterea unui fenomen periculos – transmisiunile pe Facebook de la volan. Doi tineri au murit și alți doi au fost răniți în timp ce șoferul transmitea cursa în direct pe rețeaua socială, pe un drum european din Vrancea, iar acest caz nu este singurul de acest gen, potrivit digi24.ro. Vezi: Profita ACUM de aceasta ocazie! Croaziera pe Nil si sejur la Hurghada. Avion din Budapesta, plecare pe 29 ianuarie! „Va fi sancţionată efectiv ţinerea în mână a telefonului mobil sau folosirea acestuia sau a oricărui alt dispozitiv mobil. Deci nu mai contează handsfree, fără handsfree”, a explicat Cristian Andrieş, comisar şef, Direcţia Rutieră. Șoferii vor rămâne fără permisul de conducere timp de 30 de zile în cazul în care se constată faptul că, dincolo de folosirea telefonului, aceștia au încălcat şi alte reguli privind circulaţia rutieră. O noutate este că şi biciliştii pot primi aceeaşi amendă usturătoare dacă folosesc telefonul în timp ce se află în trafic. „Sunt un număr de accidente produse şi pe fondul nerespectării regulilor de către bicicilişti, care foloseau de multe ori telefoane mobile sau alte dispozitive în timpul conducerii”, a mai spus Cristian Andrieş. Specialiştii în siguranţă rutieră atrag atenţia că doar câteva secunde cu privirea în telefon înseamnă parcurgerea în orb a câtorva zeci de metri, timp în care orice se poate întâmpla. „Aceste dispozitive moderne nu mai ocupa doar o parte din atenție. Este un display care ne atrage foarte mult atenția, colorat cu tot felul de stimuli”, a explicat Emil Gâtej, specialist în siguranţă rutieră. Acest proiect de lege al Ministerului de Interne este în dezbatere publică timp de 20 de zile pe site-ul (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY