ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI16 ianuarie 2019

 
 

Impact în Gorj [13/01/2019]

 
Gripa face ravagii în România. Copiii bolnavi nu au voie în colectivitate
     
Gripa face ravagii în România. Copiii bolnavi nu au voie în colectivitate

Ministerul Sănătății face apel la părinți să nu-și trimită copii la școală sau grădiniță dacă prezintă semene de boală. Educatorii au de asemenea aceași îndatorire, să trimită copii bolnavi acasă, în caz contrar vom vorbi de epidemii, spune Ministerul Sănătății. Gripa face ravagii în România, aproximativ 703 cazuri de gripă clinică s-au înregistrat doar în ultima săptămână din 2018, în condiţiile în care în perioada similară din 2017 erau raportate doar 30 de astfel de cazuri la nivel naţional. Deja s-au produs şi primele decese cauzate de gripă din acest sezon, victima fiind un bărbat de 53 de ani din Galaţi, care nu era vaccinat antigripal şi care suferea de boli cornice și un bebeluși de câteva luni. Specialiştii atrag atenţia că virusul gripal este mai agresiv decât cel care a circulat în anii precedenţi. Sunt foarte multe viroze, gripa evoluează, sunt încă depistate cazuri de gripă cu virus AH1 şi AH3, potrivit Adevărul. Este esenţial ca pacienţii să ajungă la medic, mai ales că o viroză banală are simptome asemănătoare cu gripa: curge nasul, poate să apară febră, atrag atenția medicii. Diferenţa dintre gripă şi răceală Gripa sezonieră este cauzată de virusuri umane gripale care infectează căile respiratorii, respectiv nas, gât, bronhii şi uneori plămâni. Cele mai frecvente simptome ale gripei sunt: febră, durere de gât, secreţii nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap. În plus, spre deosebire de răceală, gripa se manifestă și prin dureri musculare. De asemnea, gripa apare brusc, în timp ce debutul răcelii este mai lent și este însoţit de usturimi în gât, nas înfundat şi dureri de cap. În ceea ce priveşte temperatura corpului, în cazul gripei aceasta depăşeşte 38 de grade, iar în cazul răcelii bolnavii nu au temperatură, ci stări febrile. „Complicaţiile gripei pot include pneumonie, infecţii ale urechii, infecţii ale sinusurilor, deshidratare (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY