ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 ianuarie 2019

 
 

Impact în Gorj [13/01/2019]

 
Situație explozivă în CEO. Mii de mineri se află în grevă
     
Situație explozivă în CEO. Mii de mineri se află în grevă

Mii de lucrători din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se află în grevă de mai multe zile. Este vorba de minerii de la exploatările de suprafaţă de extracţie a cărbunelui Jilţ Nord, Jilţ Sud şi Roşiuţa. De asemenea, şi lucrătorii de la Exploatări Linii Căi Ferate Uzinale (ELCFU) Motru au intrat şi ei în grevă. Protestele au început la puţin timp după ce administraţia a anunţat că nu există fonduri pentru creşteri salariale. Unul dintre motivele pentru care nu există bani pentru a creşte salariile angajaţilor din CEO o reprezintă măsura luată de Guvern de a impune o taxa de 2% din cifra de afaceri a companiilor din energie. Complexul Oltenia asigură în momentul de faţă 30% din energia electrică consumată de ţara noastră. O întrerupere îndelungată a activităţii ar putea să ducă la probleme majore în alimentarea termocentralelor cu cărbune şi, astfel, la întreruperea furnizării de energie electrică în Sistemului Electric Naţional. Nicu Bunoaica, lider de sindicat la cariera Lupoaia, susţine că minerii aflaţi în grevă cer o creştere salarială de 100% şi acordarea de vauchere de vacanţă. Revendicările greviștilor Revendicările constau în îmbunătățirea condițiilor de lucru la locurile de muncă; aprovizionarea cu materiale pentru utilaje, necesare realizării procesului de producție; transportul la locurile de muncă (la intrare și ieșire cu mașinile) și reabilitarea căilor de acces către utilaje; acordarea echipamentului de protecție; plasarea personalului pe locurile de muncă pe funcții și meserii; întreruperea și încetarea abuzurilor asupra personalului muncitor; creșterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat; plata zilelor de sâmbătă și duminică cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanță; pensionarea la 53 de ani cu un stagiu de cotizare de 30 de ani. Întâlnire la sediul Ministerului Energiei O întâlnire a fost programată mâine (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY