ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI16 ianuarie 2019

 
 

Oneştiul [13/01/2019]

 
Suntem în pragul unei epidemii de gripă
     
Suntem în pragul unei epidemii de gripă

Luni, 14 ianuarie 2019, încep școlile și grădinițele, iar medicii avertizează că suntem în pragul unei epidemii de gripă. În acest caz, îi sfătuiesc pe părinți să-i țină acasă pe copii, dacă dau semne de boală. Un copil bolnav dus în colectivitate, poate să îi îmbolnăvească ușor pe ceilalți colegi ai lui, pentru că într-un spațiu închis virușii se răspândesc cu ușurință și la copii sănătoși. Anul a început cu aglomerație la camera de gardă a secției de pediatrie din cadrul spitalului și la cabinetele medicilor de familie, unde foarte mulți copii, dar și adulți, s-au prezentat cu viroze respiratorii sau gripă. Gripa afectează căile respiratorii, respectiv nas, gât, bronhii și uneori plămâni. Simptomele de gripă sunt febră, durere de cap, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, dureri de gât, dureri musculare. În cazul unei viroze respiratorii, debutul bolii este mai lent, însoțit de usturimi în gât, nas înfundat și dureri de cap, dar fără febră mare. Verizole, spun medicii, nu se tratează cu antibiotice. Pentru că suntem în pragul unei epidemii de gripă, iar de mâine copii se întorc în colectivitatea, medicii îi sfătuiesc pe părinți să nu îi ducă pe copii la grădiniță sau școală dacă nu se simt bine. Copilul trebuie dus la medic pentru diagnostic și tratament, astfel încât boala să nu se complice. Dacă starea copilului nu este gravă și medicul dă avizul de intrare în colectivitate, putem duce copilul la grădiniță sau școală. Virosele respiratorii sau gripele pot fi prevenite prin vaccin antigripal, dar si prin câteva reguli simple cum ar fi spălatul pe mâini în mod regulat cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului atunci când strănutăm, consumul de fructe și legume, consumul de lichide. The post Suntem în pragul unei epidemii de gripă appeared first on Onesti - (...)

[cititi articolul complet în Oneştiul]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY