ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI19 decembrie 2018

 
 

Jurnalmm [8/12/2018]

 
Deputat liberal de Maramureş, Dr. Viorica Cherecheş:”Guvernul tratează sistemul sanitar cu cifre şi calcule contabile”
     
Deputat liberal de Maramureş, Dr. Viorica Cherecheş:”Guvernul tratează sistemul sanitar cu cifre şi calcule contabile”

Deputat liberal de Maramureş, Dr. Viorica Cherecheş:”Guvernul tratează sistemul sanitar cu cifre şi calcule contabile” “Viziunea principală a programului Guvernului în Domeniul Sănătăţii este construită în jurul cetăţeanului şi nu a sistemului medical”.  Dacă sistemul medical nu este de calitate şi lipseşte dotarea medicală cu grad înalt de performanţă, pacientul nu beneficiază de servicii medicale care să-l ajute în prevenirea sau tratarea corectă a bolilor. Doi ani care s-au scurs de când Guvernul PSD-ALDE şi-a asumat implementarea unor Politici în domeniul Sănătăţii. Cele 8 spitale regionale promise s-au transformat în trei. Finanţarea europeană de 150 de milioane de euro pentru construcţia celor trei unităţi medicale este incertă, după ce costul total a crescut de la 300 de milioane de euro la 1,1 miliarde de euro. Ministerul Sănătăţii constată sau este luat prin surprindere de lipsa vaccinurilor, a paturilor pentru arşi, de infecţiile nosocomiale, de imposibilitatea de a trata bolnavi în ţară şi infecţii frecvente la nou născuţi. Este grav că Sănătatea, în acest Guvern, este tratată superficial, fără minimă responsabilitate şi asumarea măsurilor radicale de închidere a activităţii în diferite secţii ale spitalelor. Nimic coerent, constructiv, pertinent. Doar recunoaşterea problemelor grave din Sănătate nu aduce beneficii în rezolvarea crizei sanitare şi nu generează soluţii eficiente pentru cei în suferinţă. Un singur caz rezolvat şi care este mediatizat pe posturile de televiziune nu poate să suplinească lipsa totală a Politicilor în Domeniul Sănătăţii. Acestea au fost asumate de către actuala coaliţie de guvernare, dar calculele contabile nu pot înlocui sănătatea oamenilor. Oare şi pentru infecţiile copiilor vom apela la mecanisme europene? „Trăiesc cu speranţa că în ultimul ceas sănătatea românilor va deveni o prioritate pentru (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY