ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI16 decembrie 2018

 
 

Jurnalmm [7/12/2018]

 
Se schimbă Codul Rutier! Majoritatea șoferilor rămân FĂRĂ PERMIS
     
Se schimbă Codul Rutier! Majoritatea șoferilor rămân FĂRĂ PERMIS

Un proiect de lege menit să modifice legislația rutieră ar putea ajunge curând la Camera Deputaților şi, dacă va fi adoptat, ar putea avea consecinţe extrem de grave. Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, critică dur unele dintre propunerile din proiect, în special pe cea a anulării a două condiții în cazul reducerii suspendării dreptului de a conduce. VEZI:Vacante pentru toti romanii – REDUCERI  de Centenar, valabile pana la 8 decembrie 2018! Mai exact, conform proiectului, a dispărut condiția ca cel care dorește să își obțină mai repede permisul să nu mai fi beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau să nu fi avut permisul suspendat în ultimii doi ani. „E bătaie de joc. Cea mai bună idee a mea: Nu ar fi mai bine să suspende legea circulației pe vreo 10 ani de acum încolo și să meargă fiecare după capul lui? Principiul era următorul: Se întâmplă ca unul, în viața lui, să greșească, că e o tamponare, că e de la băutură, bun, îi dai posibilitatea să se reabiliteze. Adică stai 30 de zile pe tușă, nu stai 90. Ăsta a fost principiul. Îl responsabiliza într-un fel pentru că nu mai beneficia de aceeași măsură în următorii trei ani. Asta a fost și ideea. În legislația franceză e mai rău, pentru că acolo spune că poți să îți recuperezi punctele de penalizare, dar te costă câteva mii de euro, faci un curs de o săptămână sau două pentru a te duce ulterior la test, iar în cele două săptămâni îngrijești și victimele rezultate din accidente rutiere. Deci pe banii tăi faci chestia asta”, a declarat, pentru dcnews.ro, Lucian Diniță. În ceea ce priveşte cea de-a doua condiție exclusă din proiect, cea de a nu fi avut permisul suspendat în ultimii doi ani, fostul şef al Poliţiei Rutiere susține că acest lucru înseamnă o încurajare a repetării greșelii. „Reducerea a avut ca principiu să îl ajute pe omul sărac, cel care a făcut o (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY