ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 decembrie 2018

 
 

Jurnalmm [7/12/2018]

 
Se schimbă iar VÂRSTA de PENSIONARE în România: Cine sunt românii care de acum vor ieși MAI REPEDE la pensie!
     
Se schimbă iar VÂRSTA de PENSIONARE în România: Cine sunt românii care de acum vor ieși MAI REPEDE la pensie!

Noua Lege a pensiilor, inițiată de Guvern acum aproximativ jumătate de an, a fost adoptată de Senat și trimistă în Camera Deputaților, pentru a primi votul final. 78 de senatori au votat “pentru”, 12 “contra” și 8 s-au abținut. Propunerea de act normativ a primit și câteva amendamente față de forma inițială. VEZI:Vacante pentru toti romanii – REDUCERI  de Centenar, valabile pana la 8 decembrie 2018! Unul dintre acestea prevede că “în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani“. În varianta inițiată de Guvern era vorba despre copii cu handicap de până la 3 ani, potrivit legestart.ro. A mai fost modificat și articolul referitor la pensia de urmaș, în locul sintagmei “pensionatul urmaș” fiind acum “copilul beneficiar al pensiei de urmaș“. “În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor“, se arată în noua lege. Actul normativ schimbă condițiile de calcul a pensiilor din anul 2021, de acordare a pensiei minime sau de reducere a vârstei de pensionare Proiectul de lege precizează că nicio pensie în plată nu va scădea – în cazurile în care în urma recalculării conform noilor condiții ar rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Important de remarcat este faptul că vârsta standard de pensionare, stagiul minim sau stagiul complet de cotizare nu se modifică în niciun fel: – vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați şi de (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY