ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI14 noiembrie 2018

 
 

Vestea [6/11/2018]

 
Cel mai îndrăzneț proiect urbanistic, prezentat de viceprimarul Gavrilescu! Pasaj subteran la Piața Ștefan cel Mare
     
Cel mai îndrăzneț proiect urbanistic, prezentat de viceprimarul Gavrilescu! Pasaj subteran la Piața Ștefan cel Mare

După ani de zile în care în Piatra Neamț nu se întâmplă nimic interesant ca investiții (pardon, să nu uităm de 2-3 giratorii și de „morcovii” din Precista), viceprimarul Bogdan Gavrilescu anunță un proiect curajos care, dacă va obține finanțare, ar schimba în mod major și imaginea centrului orașului prin apariția unei zone pietonale dar fără afectarea circulației rutiere. Este vorba despre un proiect care prevede realizarea unui pasaj subteran în Piața Ștefan cel Mare (de la Teatru până la Altex), lucrare care ar permite ca suprafața să rămână una pietonală. În linii mari ar fi vorba de o replicare la pasajul subteran din Strada Ștefan cel Mare (liceul Petru Rareș – Primărie) dar, de data asta, „replica” ar fi mai importantă decât originalul și prin dimensiune și prin poziționare. „În doi ani centrul orașului Piatra Neamț ar putea arăta cu totul diferit. Ne dorim să realizăm un nou pasaj subteran în centrul orașului, pe sub strada Piața Stefan cel Mare, cu două benzi de circulație, noi locuri de parcare și extinderea parcului central cu 4000 mp. Proiectul vizeaza și modificarea parcării din fața hotelului Ceahlău și dublarea numărului de locuri atât pentru autocare, cât și pentru autoturisme”, a anunțat pe internet viceprimarul PMP. Bogdan Gavrilescu arată și că este vorba de un proiect care urmează să fie depus pentru solicitare de finanțare: „A fost deja pregătită documentația pentru accesarea de fonduri europene, prin programul POR 2014 -2020, Axa 4, perioada limită de depunere a proiectelor fiind până la data de 31.12.2018. Lucrările vor fi deschise după sensul giratoriu din fata hotelului, la intersecția străzilor dintre Mihai Eminescu și Piața Ștefan cel Mare, până în fața Teatrului Tineretului, unde se va realiza un nou sens giratoriu. Pasajul subteran se va intinde pe parcursul întregii străzi Piața Ștefan cel Mare, pe o lungime de (...)

[cititi articolul complet în Vestea]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY