ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI13 noiembrie 2018

 
 

Dobrogea News [6/11/2018]

 
“Deștepții” din Guvern pun mâna pe carte, dar nu ca să învețe…
     
“Deștepții” din Guvern pun mâna pe carte, dar nu ca să învețe…

Schimbările din educație, dese și pripite, denotă lipsa de viziune și interes  pentru acest sistem a celor care ar trebui să aibă multă carte și multe cunoștințe de natură a-l conduce și gestiona coerent și eficient. Ultima dovadă de deșteptăciune a actualilor guvernanți o reprezintă modelele de subiecte pentru examenele naționale, care au fost retrase de pe site-ul ministerului. De ce? Am aflat. Ce nu știm este de ce se recurge la astfel de măsuri. Singura explicație este cruda realitate. “Deștepții” din Guvern pun mâna pe carte, dar nu ca să învețe, ci ca să modifice și ei ceva pe ici, pe colo, fără vreun anunț public, sudiu sau consultare. Așa se întâmplă când studiile așa – zișilor specialiști se limitează la ridicarea diplomelor. Te afli în exterior și modifici la interior. Veștile “deștepte” vin în continuare. Am aflat chiar de la ministrul interimar că sunt resurse financiare la nivel de minister, numai că lipsesc ideile care să conducă la finanțare. În plus, au fost semnate două proiecte cu finanțare europeană pentru programul “Bani de liceu” prin care se vor acorda burse pentru elevi aferente anilor 2015-2019. Mă întreb cum se vor face plăți din fonduri europene retroactiv datei semnării contractelor de finanțare? Dar la PSD – ALDE orice se poate. Mai întâi se cheltuiesc banii și pe urmă se face contractul de finanțare. Ultima modificare a Legii educației vizează asigurarea unui spațiu de depozitare pentru fiecare elev. Asta da realizare măreață care se circumscrie veritabilei și neobositei deșteptăciuni a guvernului. Faci teste grilă și le ascunzi în spațiile de depozitare. Ca să nu se sperie elevii de atâta europenizare a școlii. Stimați guvernanți. Cine se ocupă de abandonul școlar, de calitatea actului de educație și de gradul de satisfacție al trinomului  elev – părinte – profesor? Nu spun că nu este nevoie de burse sau (...)

[cititi articolul complet în Dobrogea News]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Dobrogea News :
 
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY