ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI14 noiembrie 2018

 
 

Impact în Gorj [6/11/2018]

 
Primarul comunei Peștișani a anunțat intenția de preluarea a Casei Muzeu „Brâncuși“. Dispută între consilierii județeni
     
Primarul comunei Peștișani a anunțat intenția de preluarea a Casei Muzeu „Brâncuși“. Dispută între consilierii județeni

Conducerea Primăriei Peștișani vrea să preia Casa Muzeu „Constatin Brâncuși“ care aparține Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu“. Primarul Cosmin Pigui are în plan un proiect de înfrumusețare a zonei, care include și Casa Muzeu. Acesta spune că se va întâlni cu președintele Consiliului Județean Gorj, pentru a-i solicita preluarea casei muzeu: „Acest parc „Constantin Brâncuși“ pe care dorim să-l realizăm poate să însemne mai multe, dar eu am gândit să realizăm un părculeț foarte frumos în intersecție, cu toalete pentru vizitatori, căsuțe din lemn pentru vânzarea de suveniruri, sucuri alte produse. Sper că vor fi prinse într-un singur proiect toate și o să am o discuție cu domnul Cosmin Popescu și să ne cedeze Casa muzeu pentru realizarea acestui proiect“. Dispută între consilierii județeni De asemenea, primarul Cosmin Pigui s-a întâlnit cu secretarul de stat din Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, cu care a ajuns la o soluție pentru salvarea casei părintești în care s-a născut Constantin Brâncuși. Consilierul județean Mihai Prunariu, un apropiat al primarului Pigui, și-a declarat susținerea pentru preluarea Casei Muzeu de către Primărie: „Susțin acest demers“, este mesajul postat de Prunariu pe pagina sa de Facebook. Consilierul liberal Victor Banța se opune acestui demers: „Nu voi susține un astfel de demers în Consiliul Județean Gorj deoarece Casa Muzeu ”Constantin Brâncuși” este un obiect de patrimoniu de interes județean/național, nu (numai) local. În astfel de cazuri, primează interesul național și cel județean, tot interese publice dar covârșitoare. E ca și cum ai transfera Casa Memorială Muzeu ”Mihai Eminescu” de la județul Botoșani la Comuna Mihai Eminescu ! Așadar, propunerea e neîntemeiată! Mai bine ar susține primarul comunei să se schimbe numele comunei din Peștișani în Constantin Brâncuși – desigur, prin organizarea unui (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY