ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI20 noiembrie 2018

 
 

Impact în Gorj [6/11/2018]

 
Medicii sanitar veterinari verifică porcii din gospodăriile gorjenilor
     
Medicii sanitar veterinari verifică porcii din gospodăriile gorjenilor

În această perioadă, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj se deplasează zilnic pentru a efectua controale cu privire la starea de sănătate a suinelor din gospodăriile populaţiei situate pe raza județului. De asemenea, la intrările în judeţ se desfășoară controale comune cu echipe ale I.P.J. Gorj şi I.J.J. Gorj în puncte temporare de control în trafic (Ioneşti, Motru, Ţânţăreni, Polovragi, Bumbesti-Jiu), asupra mijloacelor de transport pentru porcine vii şi produse alimentare din carne de porc, cu privire la verificarea modului de respectare a măsurilor impuse de evoluţia pestei porcine africane. „Recomandarea D.S.V.S.A. Gorj este ca populaţia să conştientizeze că în această perioadă foarte mulţi cetăţeni sunt amatori să comercializeze animale din specia suină la preţuri derizorii, în acest fel existând riscul de a introduce în gospodăriile proprii, animale infectate. De asemenea facem apel la populaţie să nu achiziţioneze carne şi produse din carne, provenită din zonele în care evoluează P.P.A. Orice suspiciune de îmbolnăvire se va anunţa la nivelul Circumscipţiei Sanitare Veterinare din comuna respectivă. Pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu și alimente, afectând atât porcii domestici cât şi sălbatici. Vă informăm pe această cale că situaţia este sub control, în acest moment nu sunt suspiciuni de focare identificate pe raza judeţului Gorj“, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj. Articolul Medicii sanitar veterinari verifică porcii din gospodăriile gorjenilor apare prima dată în Impact In (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY