ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 noiembrie 2018

 
 

Jurnalmm [6/11/2018]

 
Stiai ca amprentele sociale pot scadea stima de sine?
     
Stiai ca amprentele sociale pot scadea stima de sine?

Stiai ca amprentele sociale pot scadea sima de sine? Din nefericie, in societatea actuala oamenii sunt tot mai ghidati si influentati de imaginea pe care acestia o arata celor din jur, dorind in permanenta sa fie populari, apreciati si sa nu fie catalogati in vreun fel negativ. Totodata, din dorinta de a fi mai bine priviti, majoritatea persoanelor ajung sa sacrifice anumite aspecte importante ale vietii lor sau, si mai grav, recurg la claustrare, la neexprimarea propriilor opinii. Psihologii pun aceste lucruri pe seama neincrederii, a teamei de a fi judecat, ceea ce poate scadea considerabil stima de sine, ajungand la stari de claustrare, anxietate si anumite frustrari necontrolate. De ce este important sa nu lasi sa te afecteze amprentele sociale si cum poti depasi acest prag? De cele mai multe ori, oamenii sunt judecati de catre semenii lor din anumite considerente, precum viata profesionala, personala, sau chiar prin prisma pasiunilor si a lucrurilor care ii reprezinta.  Orice fiinta rationala ar trebui sa stie ca impresiile pe care le lasa celor din jur sunt bune, pana in punctul in care acestea ajung sa nu ii mai reprezinte sau sa ii controleze. Omul este singurul responsabil de masura si limita in care alege sa isi expuna viata si sa tina cont de parerile celor din jur, de judecatile altora. Pune accent pe ceea ce esti in esenta, nu pe ceea ce vrei sa transmiti Chiar daca imaginea pe care vrei sa o lasi sa se vada incerci sa fie una cat mai apropiata de perfectiune sau, mai bine zis, de ceea ce considera ceilalti a fi o reprezentatie cat mai aproape de ideal, nu ar trebui sa te lasi dominat de aceasta dorinta si sa uiti, de fapt cine si cum esti tu in esenta, in realitate, caci acele mici particularitati si imperfectiuni sunt cele care te fac unic ca (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY