ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 noiembrie 2018

 
 

Radio Crazy [6/11/2018]

 
Plânsul, benefic sănătății tale. Ce se întâmplă în organismul tău la fiecare lacrimă vărsată
     
Plânsul, benefic sănătății tale. Ce se întâmplă în organismul tău la fiecare lacrimă vărsată

Pare greu de crezut, dar există și terapia prin plâns. Cu toate că auzi la fiecare supărare ”Nu mai plânge!”, trebuie să o faci. Și asta pentru că plânsul e benefic sănătății tale. Reprimarea emoțiilor negative poate avea repercursiuni grave asupra sănătății psihice, emoționale, fizice, din cauza faptului că acestea duc la apariția produșilor toxici în organism. Plânsul este considerat o terapie. Este la fel de benefic ca râsul. Prin plâns se elimină o serie de bacterii de la nivelul ochilor. Aparent, lacrimile au efect antibacterian asupra căilor nazale. Plânsul este asociat cu diferite emoții, pozitive sau negative. Când suntem triști și plânge, corpul eliberează compuși cu rol sedativ. De aceea ne simțim mai ușor și somnoroși după o doză mare de plâns. În copilărie, micuții plâng pentru a își elimina energia negativă. Adulții preferă să o strângă în ei considerând că este prea rușinos să plângi. Medicii și psihologii susțin că e sănătos să plângem în mod regulat. Lacrimile conțin o cantitate mare de hormoni ai stresului. Prin plâns se mai elimină și mangan, un element responsabil de apariția depresiei, anxietății. Japonezii au aflat acest secret al sănătății și îl practică des. Există o terapie numită rui-katsu, “căutarea lacrimilor”, unde oamenii se întâlnesc și se încurajează să plângă, povestind întâmplări emoționante din viața lor. Plânsul aduce în urma sa hormoni care aduc buna dispoziţie (dopamină, serotonină), elimină gândurile și emoțiile negative (furia, frica, ura etc.). De aceea, după o criză de plâns ne simțim mai optimiști și mai (...)

[cititi articolul complet în Radio Crazy]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Radio Crazy :
 
 
[Toate articolele din: Radio Crazy +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY