ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI20 octombrie 2018

 
 

Jurnalmm [13/10/2018]

 
Cât costă „învățământul gratuit” în România? Învăţământul românesc, povară pe umerii părinţilor
     
Cât costă „învățământul gratuit” în România? Învăţământul românesc, povară pe umerii părinţilor

Cât costă „învățământul gratuit” în România?  Învăţământul românesc, povară pe umerii părinţilor Dreptul la învăţătură este garantat de Constituţie în România şi este gratuit. Cu toate acestea, educaţia unui copil este de multe ori o povară mult prea grea pentru părinţi. Manualele care lipsesc, dar care sunt pretinse de dascăli, materiale auxiliare şi multe alte materiale didactice necesare procesului educaţional sunt costuri pe umerii părinţilor. La începutul acestui an școlar, Ministerul Educației Naționale nu a fost în stare să pună pe băncile elevilor manuale corecte și la timp, iar profesorii recurg la aceleași auxiliare, care sunt şi costisitoare şi doar înlocuitor pentru manuale. Părinții sunt nevoiți să cumpere tot ce este necesar pentru şcolarizarea „gratuită”. Sumele cheltuite pentru a acoperi ceea ce statul ar trebui să ofere, ar putea fi folosite pentru suplimentarea unor modele şi proceduri educative necesare dezvoltării armonioase a elevilor. Este dovada certă că învățământul din România nu are nimic gratuit. Sumele alocate de Statul Român pentru Educaţie nu sunt în concordanţă cu nevoile reale. Cea mai mică sumă alocată Educaţiei din Uniunea Europeană revine elevilor români deşi aceştia, oriunde în lume, sunt apreciaţi aducând României premii şi medalii. Părinţii fac eforturi financiare pe parcursul întregului an şcolar ca să menţină nivelul de pregătire impus. Unde este gratuitatea? Toţi guvernanţii cunosc şi s-au confruntat cu aceste probleme din învățământul românesc  și totuşi nu fac nimic! Gratuitatea este doar pe hârtie, este scrisă negru pe alb în Constituția României și în Legea Învățământului aflată în vigoare. Se încalcă voit, cu bună ştiinţă, o lege fundamentală, un drept înnăscut al copiilor români. Oare cineva va răspunde? Educaţia, la fel ca şi Sănătatea sunt două componente vitale ale societăţii care ar trebui să amprenteze (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY