ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI15 octombrie 2018

 
 

Dobrogea News [12/10/2018]

 
Constituirea Rezervației Biosferei Trans-frontiere „Delta Dunării – Prutul de Jos“
     
Constituirea Rezervației Biosferei Trans-frontiere „Delta Dunării – Prutul de Jos“

„Am participat la constituirea Rezervației Biosferei Trans-frontiere „Delta Dunării – Prutul de Jos“ dintre România, Ucraina și Moldova organizată la Tulcea la inițiativa Comisiei permanente pentru relația cu UNESCO din Parlamentul României la care au răspuns invitației Excelența sa, Mihai Gribincea, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova și Excelența sa, Oleksandr Bankov, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei. Proiectul aceastei rezervații a biosferei transfrontaliere dintre cele trei țări este o inițiativă care merită a fi suținută în contextul acordului de la Pamplona privind avantajele unei rezervații transfrontaliere  și a provocărilor schimbărilor climatice, pentru că problemele de mediu trebuie tratate într-un context global. Schimbările climatice reprezintă una din provocările cele mai serioase şi mai semnificative la nivel global, pentru societatea şi ecosistemele din lumea de azi. După ce au filtrat întreaga gamă de cauze natural a schimbărilor climatice care s-au dovedit a fi antropogenice. Volumul de CO2 şi alte gaze de seră emise în primul rând de naţiunile industrializate şi cererile părţilor mai puţin industrializate ale lumii incluzând noile economii de piaţă, crează probleme care, necontrolate se vor multiplica. În plus, rata despăduririlor în zonele tropicale determină şi ea creşterea CO2 în atmosferă cum şi pierderea de funcţii ecosistemice Dezbaterea de la Tulcea, a relevat nevoia imperioasă de cooperare în vederea protecției mediului, a ecosistemelor, pentru realizarea unor proiecte complexe cu finanțare internațională care ar putea readuce natura pe coordonatele ei inițiale benefice tuturor. În România, Republica Moldova si Ucraina, exista trei rezervatii ale biosferei si, potrivit Recomandarilor UNESCO de la Pamplona, din cadrul Programului «Omul si biosfera», se doreste ca (...)

[cititi articolul complet în Dobrogea News]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Dobrogea News :
 
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY