ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 octombrie 2018

 
 

Ziarul Clujean [12/10/2018]

 
”Fugi în curtea școlii”. După ani de zile curțile școlilor din Cluj-Napoca se redeschid
     
”Fugi în curtea școlii”. După ani de zile curțile școlilor din Cluj-Napoca se redeschid

Curțile școlilor din municipiul Cluj-Napoca s-au redeschis pentru copii. În ultimii ani, accesul pe terenurile de sport din incinta școlilor a fost interzis sau, în cel mai bun caz, limitat, după terminarea orelor școlare și în week-end. Astfel că distracția s-a mutat în fața calculatorului, a telefonului sau chiar în mall. Mai mult, sportul a ajuns să fie catalogat drept un moft, nu o necesitate, așa cum ar trebui. Însă, mișcarea poate fi făcută cu plăcere, alături de prieteni, iar cu puțină motivație copiii pot obține și performanțe în lumea sportului. Începând de azi, elevii vor putea practica sporturi ca atletism, baschet, handbal, fotbal, tenis, volei, precum și jocurile copilăriei: rațele și vânătorii, leapșa sau șotron, toate în curțile școlilor din oraș. Curtea școlii este locul unde copiii generațiilor trecute experimentau jocuri noi. Jocurile de care se vor bucura copiii au o abordare diferită a practicării sportului, prin faptul că vor promova participarea acestora și nu competiția dintre ei. Totodată, inițiatorii proiectului își doresc să includă în distracția copiilor activități inedite precum: – baschet X și O – unde copiii pot muta piese pe o tabla de X și O de dimensiuni mari, însă doar dacă reușesc să marcheze un coș cu mingea de baschet – aruncări la țintă – unde copiii își pot măsura precizia în aruncarea mingii de handbal la o poartă cu ținte de dimensiuni diferite – poligon cu obstacole – unde copiii trebuie să parcurgă un traseu de alergare și să depășească o serie de obstacole pentru a ajunge la linia de sosire. Proiectul ‘’Fugi în curtea școlii!’’ se va derula după următorul program: 12-14 octombrie – Vineri, 12 octombrie, între orele 14:00-18:00 – la Şcoala Gimnazială Ion Creangă (Aleea Peana 2-4); – Sâmbătă, 13 octombrie, între orele 10:00 si 14:00 – la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu (Strada Zorilor 27); – (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY