ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 octombrie 2018

 
 

Dobrogea News [12/10/2018]

 
Ședința Comisiei parlamentare UNESCO la Tulcea: Armonizarea legislației de Mediu
     
Ședința Comisiei parlamentare UNESCO la Tulcea: Armonizarea legislației de Mediu

„Armonizarea legislației de mediu între România, Republica Moldova și Ucraina și constituirea unui grup de lucru funcțional, care să modifice prevederile existente în actualul acord de colaborare în vederea cooperării între Rezervațiile Biosferei „Delta Dunării –Prutul de Jos” între cele trei țări sunt concluziile la care s-a ajuns în urma ședinței Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, care s-a desfășurat la Tulcea, pe 11 octombrie 2018. La eveniment au participat Excelența Sa Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa Oleksandr Bankov, Ambasadorul Ucrainei la București, mandatați de guvernele celor două state să deblocheze negocierile trilaterale, în vederea stabilirii de politici comune de mediu și în alte domenii. La dezbatere au fost prezenți Ion Câmpeanu, Secretar de stat în Ministerul Mediului, Ioan Jelev, Președintele pentru România a Programului UNESCO „Omul și biosfera”, parlamentari membri ai Comisiei pentru relația cu UNESCO, parlamentari tulceni, reprezentanți ai agențiilor și institutelor care gestionează problematica legată de Delta Dunării” a subliniat deputatul Simiopn Lucian membru al Comisiei UNESCO și gazdă a evenimentului de la Tulcea. „Prezența celor doi ambasadori ai Republicii Moldova și Ucrainei ne-a permis să facem pași concreți pentru a îndeplini recomandările UNESCO de la Pamplona, prin care se dorește ca, acolo unde există rezervații ale biosferei învecinate, acestea să dezvolte politici și programe comune. Am reînnodat, practic, o colaborare începută acum mai bine de 15 ani, dar care acum se așază pe noi coordonate, odată cu acceptarea, în luna iulie a acestui an a Rezervației „Prutul de Jos” în rândul rezervațiilor aflate sub patronaj UNESCO, după ce Rezervațiile Biosferei „Delta Dunării” din România și „Dunărea din (...)

[cititi articolul complet în Dobrogea News]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Dobrogea News :
 
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY