ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 septembrie 2018

 
 

Jurnalmm [15/09/2018]

 
Alocaţia de stat pentru copii, ajustată 100% în raport cu inflaţia. De când se aplică majorările
     
Alocaţia de stat pentru copii, ajustată 100% în raport cu inflaţia. De când se aplică majorările

Parlamentari liberali au depus două iniţiative legislative privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 1 ianuarie 2019, unul care prevede creşterea cuantumului cu până la 80%, iar altul indexarea acestuia cu rata medie anuală a inflaţiei. Un proiect semnat de deputaţii PNL Robert Sighiartău şi Dumitru Mihalescul propune majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, astfel încât copiii cu vârste între 0 şi 2 ani să primească 300 de lei, faţă de 200 lei cât este în prezent, iar cei cu vârste între 2 şi 18 ani – să beneficieze de 150 lei faţă de 84 lei. „Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, denumit ISR, după cum urmează: a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, începând cu 1 ianuarie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani începând cu 1 ianuarie 2028”, prevede proiectul depus la Senat. Iniţiatorii susţin că sumele primite în prezent de copii, „mai exact 2,8 lei pe zi de copil”, nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesarul pe care un copil ar trebui să-l aibă. „O astfel de sumă nu este în concordanţă cu priorităţile naţionale, care privesc integrarea, dreptatea şi echitatea psiho-socială, prevenirea abandonului şcolar, dar şi o creştere a natalităţii în România. E regretabil că ţara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor”, menţionează iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului. Aceştia apreciază că România trece printr-o „dramă demografică” şi unul din obiectivele naţionale ar trebui să fie sporirea natalităţii. Cel de-al doilea proiect este semnat de 37 de parlamentari PNL şi propune majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii anual cu 100 la sută din rata (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY