ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI26 septembrie 2018

 
 

Vestea [15/09/2018]

 
Podețul de la Preluca REPARAT CU VITEZĂ MAI MICĂ decât cea cu care a fost CONSTRUIT Podul de la Cernavodă
     
Podețul de la Preluca REPARAT CU VITEZĂ MAI MICĂ decât cea cu care a fost CONSTRUIT Podul de la Cernavodă

Deși pare incredibil, în 2018 un podeț de 30 de metri (precum cel de la Preluca – Alexandru cel Bun – județul Neamț) este reparat cu o viteză mai mică (reparat!) decât cea cu care a fost construit celebrul Pod de la Cernavodă în urmă cu mai bine de 120 de ani. Calculele sunt simple, e vorba de artimetică de clasa a 2-a. Podețul de la Preluca are vreo 30 de metri, termenul de execuție a reparațiilor (nerespectat) a expirat pe 9 septembrie a.c. și a fost de 3 luni. Deci de 90 de zile. Deci un metru la 3 zile și constructorii ca și beneficiarul lucrării (DRDP Iași – Compania de Drumuri Naționale – Ministerul Transporturilor) nu s-au încadrat în acest termen de 1 METRU LA 3 zile! În 1895, pe 14 septembrie era inaugurat Podul de la Cernavodă. Lucrările începuseră cu 5 ani înainte, în noiembrie 1890. Podul respectiv face parte, de fapt, dintr-un sistem de poduri care traversau și Dunărea și Brațul Borcea care, împreună (cele 2 poduri) aveau o lungime de 4087,95 metri, cu tot cu rampele de acces. Dacă împărțim această lungime de PODURI CONSTRUITE la numărul de zile (5 ani fără două luni, deci vreo 1725 de zile) rezultă că la final de secol 19, constructorii conduși de inginerul Anghel Saligny au avut un ritm, o viteză de 2,3 metri pe zi. Să recapitulăm: în 1895 a fost CONSTRUIT un Pod (primul în Europa ca lungime la acea vreme, al treilea în lume) lucrat cu viteza de 2 metri pe zi, iar în 2016, în timpul și sub conducerea Guvernului PSD (că Ministerul Transporturilor care încasează rovinieta este subordonat Guvernului), nu sunt în stare SĂ REPARE un podeț nici măcar cu viteza de 0,33 metri pe zi! Asta o fi însemnând evoluție? Ca fapt divers, reamintim – mai multe detalii despre Podul lui Saligny, AICI – că deschiderea maximă a Podului realizat acum mai bine de un secol, între doi piloni, era de 190 de metri, zona centrală fiind și la (...)

[cititi articolul complet în Vestea]
            Trimite Email
 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY