ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 septembrie 2018

 
 

Dobrogea News [14/09/2018]

 
Europarlamentarul Siegfried Mureșan despre pesta porcină africană și despre neputința Guvernului Dăncilă
     
Europarlamentarul Siegfried Mureșan despre pesta porcină africană și despre neputința Guvernului Dăncilă

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan s-a aflat vineri, 14 Septembrie a.c.  în județul Tulcea pentru informare și dezbaterea unor subiecte de actualitate deosebit de importante: pesta porcină africană (PPA) și o discuție la “firul ierbii” cu tulcenii despre Europa și despre importanța  alegerilor europarlamentare din cursul anului viitor. Europarlamentarul Siegfried Mureşan împreună cu Ilie Ștefan, președintele PNL Tulcea, cu cei doi deputați liberali, Vasile Gudu și George Șișcu, au efectuat o vizită la cel mai mare complex de creştere a suinelor din judeţul Tulcea afectat de PPA și s-a declarat impresionat de eforturile pe care atât board-ul firmei cât si angajații îl depun pentru a depăși un moment dramatic în condițiile în care despăgubirile promise de guvern nu au ajuns la cei păgubiți. “Pentru a obține sprijin financiar din partea Comisiei Europene trebuie ca mai întâi să înaintezi solicitări extrem de bine argumentate, de o documentație de profil, pe căi oficiale, conform cutumelor, a regulamentelor în vigoare. Ori, doamna premier Dăncilă nu a reușit să facă acest lucru decât în urmă cu 2-3 zile ceea ce mi se pare inadmisibil. Pagubele cauzate de pesta porcină africană cresc de la o zi la alta, iar Tulcea este unul dintre cele mai afectate județe. Eu am depus în data de 30 august două amendamente la Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019 în care am cerut 110 milioane de euro pentru combaterea  PPA. Decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii noiembrie, însă am obținut deja sprijinul pentru aceste amendamente din partea Grupului PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European. Anul acesta în bugetul Uniunii Europene există o sumă alăcată combaterii PPA de 60 de milioane de euro tocmai pentru că anul trecut, în onoranta calitate pe care am avut-o, de negociator-șef (raportor) din partea Parlamentului (...)

[cititi articolul complet în Dobrogea News]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Dobrogea News :
 
 
[Toate articolele din: Dobrogea News +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY