ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI25 septembrie 2018

 
 

Ziarul Clujean [14/09/2018]

 
Exercițiu regional de salvare din peșteră organizat de salvamontiștii clujeni în Munții Bihor-Vlădeasa
     
Exercițiu regional de salvare din peșteră organizat de salvamontiștii clujeni în Munții Bihor-Vlădeasa

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj împreună cu serviciul omolog din județul Bihor, desfășoară în acest sfârșit de săptămână un amplu exercițiu regional care va simula situația unui accident în zona Ponorul Mare din Platoul Vărășoaia, Munții Bihor-Vlădeasa. Astfel, acțiunea de evacuare a unei persoane accidentate va avea loc în Avenul V5, din fața Muncelului, care este cel mai adânc din România, cu un sector de intrare strâmt ce va trebui lărgit în mai mult de 10 porțiuni, cu multe puțuri și săritori ce vor trebui echipate și cu expunere mare la viitură. Participarea la astfel de exerciții de mare dificultate este mai mult decât utilă pentru salvamontiștii clujeni fiindcă evaluează, în mod obiectiv, nivelul de pregătire al acestora, dar îi și pregătește pentru diversele situații limită cu care se pot confrunta. În plus, necesitatea de a se coordona și de a acționa concertat, împreună cu omologii din Bihor, le va fi de mare ajutor pentru eventualele intervenții ce vor implica salvatori din mai multe județe ale țării. Condițiile specifice de la fața locului impun ca exercițiul, la care vor participa peste 45 de speologi, salvamontiști și voluntari proveniți atât din țară – Arad, Hunedoara, Cluj, Bihor, cât și de peste hotare, din țări precum Ungaria, Slovacia și Polonia, să se deruleze pe parcursul mai multor zile, astfel încât a fost necesară instalarea unei tabere de corturi exterioare, ca punct de plecare a echipelor. Realizat în colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj – SMURD. Cluj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” – SMURD. Bihor, exercițiul are ca principale obiective și activități coordonarea comună a acțiunii din punct de vedere tehnic și medical, instalarea unei tabere de bază/centru de (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email
 
 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY