ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 august 2018

 
 

Impact în Gorj [12/08/2018]

 
Atmosfera de la 1600, reconstituită în Poiana lui Mihai de la Schela
     
Atmosfera de la 1600, reconstituită în Poiana lui Mihai de la Schela

Poiana lui Mihai de la Schela a răsunat din nou weekendul trecut. Sute de oameni au fost prezenți la acțiunile omagiale dedicate aniversării a 86 de ani de la ridicarea monumentului închinat lui Mihai Viteazul. Evenimentul a fost organizat de șefii județului la o anvergură mult mai mare față de anii anteriori, iar deliciul publicului a fost reconstituirea atmosferei medievale de la 1600. Acțiunile organizate în Poiana lui Mihai au beneficiat de atenția cuvenită celor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918. Cei prezenți au avut parte de cântece și poezii patriotice, proiecții de film și, bineînțeles, distracție în aer liber. „Înainte de 1 Decembrie, care, firește, va avea dimensiunea necesară, Poiana Lui Mihai s-a înscris în acțiunile omagiale Centenar 1918 ca una dintre cele mai importante. Dacă anii trecuți Poiana lui Mihai avea o dimensiune mai degrabă simbolistică, de data aceasta a căpătat alte nuanțe. L-am sărbătorit pe cel mai important precursor al Unirii, pe Mihai Viteazul, aici la noi în Gorj, pentru că suntem cumva binecuvântați de Dumnezeu, marele unificator îndreptându-și pașii către Viena pentru ultima dată din Țara Românească pe la noi prin Gorj”, a declarat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj. Trupe profesioniste de la Mediaș Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” le-au oferit celor prezenți în Poiana lui Mihai un moment cu totul special, iar trupele profesioniste venite din județul Sibiu au reconstituit atmosfera din acea perioadă. „Acțiunile au început încă de sâmbătă. Acolo au fost prezenți turiști din afara județului nostru, s-au instalat corturi, au rulat filmele Mihai Viteazul, Ecaterina Teodoroiu și Nemuritorii și au avut loc audieri de muzică folk și muzică patriotică. Duminică, începând cu ora 11, a avut loc manifestarea evocatoare închinată voievodului Mihai și (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY