ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI19 august 2018

 
 

Impact în Gorj [12/08/2018]

 
Distracția din comuna Câlnic continuă. Ziua Minerului sărbătorită pe 18 și 19 august
     
Distracția din comuna Câlnic continuă. Ziua Minerului sărbătorită pe 18 și 19 august

Gorjenii sunt așteptați weekend-ul viitor la ,,Dumbrava Câlnic”. Distracția continuă, iar autoritățile își dau interesul pentru ca petrecerea câmpenească să fie una pe cinste. Manifestările dedicate zilei Minerului vor demara sâmbătă, 18 august 2018 si se vor încheia duminica, 19 august. Primăria Comunei Câlnic și Sindicatul ,,Lignitul” Oltenia, organizează în zilele de 18 și 19 august 2018 „Ziua Minerului” în zăvoiul din satul Pieptani – locația ,,Dumbrava Câlnic” situață la întrarea în localitatea Câlnic dinspre Tg-Jiu spre Motru, peste stradă de stația Peco SUCCES.Terasele cu mici şi bere, precum şi parcul de distracții nu vor lipsi din peisaj. Vor fi organizate și manifestații sportive și culturale. „În fiecare an, Oltenia sărbătorește Ziua Minerului, zi în care îi celebrăm pe toți cei care trudesc în Cariere, și e una plină de semnificații istorice. Pentru această zonă, greu încercată de problemele sociale apărute în urma restrângerii acestui sector de activitate, mineritul continuă să rămână reperul în jurul căruia oamenii de aici își privesc viitorul, așa că Ziua Minerului e una a întregii comunități. Noi continuăm să sărbătorim Ziua Minerului pe care mulți au uitat-o și nu vor să-și mai aducă aminte de ea, inclusiv liderii de sindicat, care au șters din calendarul lor această zi importantă. Ziua Minerului are o încărcătură specială pentru fiecare dintre cetăţenii Olteniei. Este ziua când conştientizăm, mai mult ca oricând, eroismul celor pentru care munca în carierele și adâncurile pământului a devenit destin şi tradiţie. Cu acest prilej, se cuvine să omagiem minerul de ieri, de astăzi şi mai ales, pe cel de mâine, asigurându-ne astfel că vom pune umărul la asigurarea continuităţii unei tradiţii unice, mineritul. De altfel, minerii sunt tot mai puțini de la an la an în județul Gorj, iar salariaților din minerit nu le mai rămâne decât să se (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY