ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI19 august 2018

 
 

Ziarul Clujean [11/08/2018]

 
Tramvaie de producție românească vor circula pe străzile Clujului
     
Tramvaie de producție românească vor circula pe străzile Clujului

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa 22 de tramvaie noi, de producție românească. Municipalitatea a atribuit companiei Astra Vagoane Călători Arad contractul pentru livrarea tramvaielor în valoare de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro). Preţul unui singur tramvai este de circa 1,95 milioane de euro, iar cea mai mare parte a banilor necesari pentru această achiziţie provin din fonduri europene nerambursabile, după ce la începutul lunii mai, Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanțare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant în oraș. În această cerere de finanțare este cuprinsă și achiziția celor 22 de tramvaie noi. Tramvaiele ar urma să ajungă la Cluj în mai multe etape, începând din 2019, iar contractul este valabil pentru 48 de luni. Tramvaiul Imperio, modelul achiziționat de Primăria Cluj-Napoca, este prezentat ca fiind cel mai recent produs al firmei Astra Vagoane Călptori Arad. Este primul tramvai modern, cu podea 100% joasă produs în România și este destinat să înlocuiască vehiculele actuale uzate fizic și moral din depourile din România. Este produs în cooperare cu firma Siemens și are un design modern la standardele tehnice actuale. Cu operare uni sau bidirecțională are un interior spațios. Conceptul garantează cel mai bun raport pentru preț, operare și mentenanță. Post-ul Tramvaie de producție românească vor circula pe străzile Clujului apare prima dată în Ziarul (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY