ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI19 august 2018

 
 

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor!

Huși pe surse [11/08/2018]

 
Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor!
     
Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor!

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind sistemul public de pensii. Proiectul de act normativ se bazează pe mai multe principii fundamentale: – contributivitate, adică plată în funcție de contribuție; – egalitate, adică pensionari care au aceeași vechime, dar care au ieșit la pensie în momente diferite, primesc aceeași sumă de bani; – solidaritate socială, adică generațiile în activitate susțin, prin plata contribuțiilor lor, generațiile de pensionari și, în viitor, vor fi susținute la rândul lor; – imprescriptibilitate, adică dreptul la pensie nu se poate prescrie. În proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Nu se modifică vârsta standard de pensionare, nici stagiul minim și nici stagiul complet de cotizare. Printre noutățile aduse de acest proiect de lege se numără introducerea masterului și a doctoratului ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, care se adaugă facultății, stagiului militar, pensiei de invaliditate, concediului medical, celui pentru creșterea copilului, șomajului indemnizat, deportării, prizonieratului și detenției politice, prevăzute de legislația în vigoare. Condiția pentru asimilarea perioadei necontributive este ca stagiul minim de cotizare să fie de 15 ani. Pentru fiecare an de perioadă asimilată se acordă câte 0,25 puncte. Proiectul de lege prevede și debirocratizarea și accesul online la informațiile despre propriile contribuții. Astfel, ANAF va transmite către Casa Națională de Pensii Publice sumele datorate și plătite pentru fiecare salariat. Cetățenii se vor putea informa de pe site-ul CNPP cu privire la stagiul de cotizare realizat, venitul obținut și sumele achitate drept (...)

[cititi articolul complet în Huși pe surse]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Huși pe surse :
 
Slujirile arhierești ale Preasfințitului Ignatie
Slujirile arhierești ale Preasfințitului Ignatie
Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, va participa, la invitația Înaltpreasfințitului (...)
Invitati de seama la ziua comunei Vetrisoaia!
Invitati de seama la ziua comunei Vetrisoaia!
In data de 19 august 2018,Primaria Vetrisoaia, organizeaza Ziua comunei. „Anul acesta vom (...)
Peste 170 de copii în Tabăra „Copilărie și credință” Fălciu – PS Ignatie: „S-au transmis copiilor prin joc, prin foarte multă (...)
Peste 170 de copii în Tabăra „Copilărie și credință” Fălciu – PS Ignatie: „S-au transmis copiilor prin joc, prin foarte multă bucurie, elementele credinței noastre”
În perioada 8-12 august 2018, în comuna Fălciu, Protopopiatul Huși, județul Vaslui, a avut loc prima (...)
Ziua Comunei Duda-Epureni – cantec si voie buna
Ziua Comunei Duda-Epureni – cantec si voie buna
Miercuri, 15 august, de Ziua Maicii Domnului, a fost o mare sarbatoare in comuna Duda-Epureni. (...)
Decarbonizari Motor Iasi vin astazi la Husi! Vezi AICI de ce poti beneficia!
Decarbonizari Motor Iasi vin astazi la Husi! Vezi AICI de ce poti beneficia!
Decarbonizari Motor Iasi vin astazi la Husi! Doar astazi va puteti bucura de serviciile lor (...)
 
[Toate articolele din: Huși pe surse +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY