ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI19 august 2018

 
 

Ziarul Clujean [10/08/2018]

 
Românii protestează, Diaspora s-a pierdut pe drum
     
Românii protestează, Diaspora s-a pierdut pe drum

Peste 10.000 de clujeni au ieșit în stradă în semn de susținere pentru mitingul Diasporei, programat, azi, 10 august la București și în cele mai importante orașe din țară. La fel ca și în capitală, românii au ieșit în stradă, Diaspora este reprezentată de mai puțin de 2.000 de oameni în toată țara. La Cluj grupul civic Umbrela Anticorupție Cluj sprijină protestul ”diasporei” de la Bucureşti. Clujenii s-au adunat în locul tradițional al întâlnirilor, Piața Unirii, pentru o nouă manifestație de amploare împotriva guvernului. Și-ar fi dorit să fie sprijiniți de românii din Diaspora, dar promisiunea unui milion de conaționali veniți din afara granițelor s-a transformat într-un protest al clujenilor care oricum protestează de câteva luni încoace. Cei veniţi în piaţă s-ar fi solidarizat cu Diaspora și cu protestul de la Bucureşti, dacă Diaspora ar fost prezentă. Semnalul se pornire a fost dat la ora 19.00, în Piaţa Unirii. Manifestanţii au strigat „Justiţie, nu corupţie!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Jos Guvernul!”, „Diaspora e cu noi”… Din Piața Unirii manifestanţii au pornit în marş, pe Bulevardul Eroilor şi apoi spre cartierul Mărăşti. Clujenii poartă drapele, pancarte şi mesaje. Se scandează: „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, ”Diaspora e cu noi”… În București milionul de români din Diaspora este reprezentat de vreo 50.000 de oameni care trăiesc în România. La nivel național aproximativ 100.000 de români au ieșit în stradă, în cele mai importante orașe, majoritatea sunt dintre cei care trăiesc în țară. Neoficial, organizatorii au anunțat cî abia, sâmbătă, 11 august, se va atinge numărul maxim de români din afara granițelor țării, deși, pe rețelele de soacializare aceștia ative încă de o săptămână. Post-ul Românii protestează, Diaspora s-a pierdut pe drum apare prima dată în Ziarul (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY