ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 iulie 2018

 
 

Jurnalmm [13/07/2018]

 
Lanțuri alimentare scurte și regionale în Flevoland, evaluate în cadrul proiectului FoodChains4Europe
     
Lanțuri alimentare scurte și regionale în Flevoland, evaluate în cadrul proiectului FoodChains4Europe

În perioada 3 – 6 iulie 2018, s-a derulat în Provincia Flevoland, Olanda a treia evaluare de tipul peer review din cadrul proiectului: FoodChains 4 Europe (Lanțuri alimentare pentru Europa) unde și județul Maramureș este partener. Conceptul, des utilizat în cadrul proiectelor finanțate de programul INTERREG Europe și derulate de Biroul de Relații Externe, își propune să aducă idei inovatoare asupra unei tematici indicate de regiunea gazdă, într-un context mai puțin formal, evaluarea fiind realizată de experți din regiunile partenere din proiect. Partenerii din Olanda au beneficiat de o astfel de evaluare, gazdele evenimentului fiind Provincia  Flevoland și Universitatea de Științe Aplicate AERES. Acţiunile s-au derulat în arealele Almere, Dronten şi Lelystad pentru a evidenția diversitatea și provocările cu care se confruntă provincia în ceea ce privește lanțurile alimentare. Tema evaluării a fost ”Îmbunătățirea situației ecosistemului lanțului de aprovizionare alimentar scurt și regional”. Experții din regiunile partenere s-au concentrat pe două puncte principale: modul în care întreprinderile din sectorul alimentar și agricultură pot coopera într-un mod eficient pentru a crea lanțuri alimentare scurte și regionale și modul în care instituțiile guvernamentale și mediul academic pot sprijini în mod eficient întreprinderile din industria alimentară din întreaga provincie. Prima partea a evaluării  a fost dedicată cunoașterii situației curente din provincia Flevoland în ceea ce privește sectorul alimentar, oportunități și provocări și în acest sens, pe lângă prezentări generale ale provinciei și ale programelor de finanțare disponibile, un accent s-a pus pe prezentarea expoziției horticole internaționale FLORIADE, care va fi găzduită în anul 2022 de Almere, cel mai important oraș din provincia Flevoland. Pregătirea acestei (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY