ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI15 iulie 2018

 
 

Ziarul Clujean [13/07/2018]

 
Cum ne ferim de ciupercile otrăvitoare și cât de periculoase sunt
     
Cum ne ferim de ciupercile otrăvitoare și cât de periculoase sunt

Intoxicaţiile cu ciuperci recoltate din flora spontană se produc prin neidentificarea corectă a tipurilor de ciuperci cât şi prin fenomenul de încrucişare cu spori între ciupercile comestibile şi cele otrăvitoare. Substanțele toxice conţinute nu sunt anihilate prin spălare sau curătarea învelişului exterior, dar nici prin preparare termică, congelare sau conservare şi nu există antidot împotriva lor, tratamentul rezumându-se la tratarea simptomelor. Simptomele intoxicaţiilor cu ciuperci pot să apară după o perioadă de incubaţie scurtă (minim 15 minute maxim 3 ore) sau după o perioadă de incubaţie lungă (cel puţin 12 ore de la consumul ciupercilor). Acestea pot fi: scăderea tensiunii arteriale, halucinaţii, tulburări nervoase, salivaţie abundentă, dureri abdominale, greţuri, vărsături, tulburări gastrointestinale, micşorarea pupilei, transpiraţii, icter , hemoragii, afecţiuni hepatice. Intoxicaţiile cu ciuperci reprezintă o problemă medicală de o deosebită importanţă, pe de o parte din cauza frecvenţei mari a acestora, pe de alta parte din cauza gravităţii lor. Este totodată una dintre marile urgenţe medicale deoarece o treime din intoxicaţiile care se soldeaza cu deces se înregistrează atât la adulţi cât şi la copii. Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolată, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj recomandă: – consumul exclusiv de ciuperci din cultură ( crescatorii autorizate) şi nu din flora spontană a pădurilor – achiziţionarea ciupercilor numai din surse autorizate ( nu achiziţionaţi ciuperci de la persoanele care le comercializează pe marginile de drum sau în locuri neautorizate ) – în  cazul apariţiei simptomelor de intoxicaţie prezentarea de urgenţă în Unităţile de Primiri  Urgenţe din spitale sau vă adresaţi Serviciului de Ambulanţă. Post-ul Cum ne ferim de ciupercile (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY