ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI15 iulie 2018

 
 

Vestea [13/07/2018]

 
50 de elevi din Basarabia s-au unit cu România! Chişinău – Putna – Hanul Răzeşilor
     
50 de elevi din Basarabia s-au unit cu România! Chişinău – Putna – Hanul Răzeşilor

50 de elevi din Republica Moldova s-au unit nu doar în cuget cu România, respectivii fiind beneficiarii unei excursii care s-a încheiat aseară la Neamţ, după ce au vizitat, timp de câteva zile, diverse obiective turistice, istorice şi culturale din România. Cei 50 de pui de români sunt câştigătorii unor concursuri şcolare organizate de oameni cu suflet românesc din Chişinău, care lucrează în Educaţie sau în presă sau activează în asociaţii care nu obosesc să spună că Prutul trebuie secat. Seniorii care au prezentat impresiile acestui periplu din care nu au lipsit, ca repere, Putna, Palatul Culturii din Iaşi, Cetatea Neamţului sau casa copilăriei lui Ion Creangă au fost Alexei Păluţă de la Asociaţia Tighina (ONG care face parte din Acţiunea 2012), Daniela Vacarciuc, directorul Liceului Vasile Alecsandri, Chişinău, Zina Izbaş, redactor-prezentator Radio Moldova, Ana Popa, director al Gimnaziului Bolboaca, Municipiul Chişinău. „Pentru majoritatea elevilor, a fost prima trecere peste Prut iar prima lor impresie a fost că nu e nimic schimbat, că e la fel ca la noi acasă. Şi casele, şi portul, şi… tot, tot, tot este la fel, au spus copiii”, a punctat jurnalista de la Radio Moldova. Alexei Panuţă (care, între timp locuieşte în România) a punctat ipocrizia politicienilor din Republica Moldova care sunt bucuroşi de finanţările care vin din Uniunea Europeană şi din România dar nu fac nimic concret pentru ca ideea de Unire să nu rămână doar un vis. „Atâtea generaţii au ratat să facă iar Unirea, de la Revoluţia din Decembrie încoace. Poate generaţia mea va face acest pas pentru că noi suntem mai determinaţi şi chiar nu mai vrem, cu adevărat, să vedem graniţă şi vameşi pe Prut”, a spus Mihai, unul din liceenii din Chişinău care aseară, la hanul Răzeşilor, a cântat din toată inima „Cântă cucul, bată-l vina…”. Ca reprezentant al gazdelor de (...)

[cititi articolul complet în Vestea]
            Trimite Email 
 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY