ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI15 iulie 2018

 
 

Ziarul Clujean [13/07/2018]

 
Ministrul Justiției are deja un dosar penal pentru abuz în serviciu
     
Ministrul Justiției are deja un dosar penal pentru abuz în serviciu

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat vineri, 13 iulie 2018, că susține protestele declanșate de către consilierii de probațiune pe fondul lipsei de soluții concrete și asumate pentru rezolvarea unor probleme legate de deficitul de personal, calitatea precară a condițiilor de muncă și discriminări salariale. Tergiversarea rezolvării acestor probleme subminează sistemul de justiție în ansamblu, practic fiecare componentă fiind afectată de o abordare similară din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader și a interpușilor săi la conducerea serviciilor de probațiune și penitenciare subordonate. Nici sistemul de probațiune și nici cel penitenciar nu pot funcționa eficient în condițiile unui deficit sever de personal raportat la numărul și complexitatea cazurilor gestionate, dar și a volumului în creștere al activităților presupuse de asigurarea supravegherii pe durata executării unor sancțiuni penale, în libertate sau în detenție. Calitatea precară a condițiilor de muncă pentru cei aproape 550 de consilieri de probațiune rămâne o problemă nerezolvată, situația fiind similară în sistemul penitenciar unde, în pofida promisiunilor repetate, lipsește un plan multianual de investiții și o reglementare privind standardele minime de lucru. Discriminările salariale și calculul eronat al unor drepturi salariale par a fi o constantă instituțională la nivelul Ministerului Justiției și a instituțiilor subordonate, interpretarea legilor fiind de foarte multe ori arbitrară iar rezolvarea problemelor de această natură fiind posibilă, în lipsa unui dialog real, doar în instanță. În acest context, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor informează că un dosar penal referitor la abuz în serviciu și restricționarea dreptului de reprezentare sindicală pe numele ministrului Tudorel Toader se află (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY