ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI22 iulie 2018

 
 

Impact în Gorj [12/07/2018]

 
Medalie de argint obținută de un elev târgujian la Balcaniada de Informatică
     
Medalie de argint obținută de un elev târgujian la Balcaniada de Informatică

Ion (Giovani) Popescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a fost premiat cu medalia de argint la Balcaniada de informatică la care au participat elevi din 13 țări. Ioan Popescu este cel mai tânăr participant de la Balcaniada de seniori care a reușit să obțină un premiu. Balcaniada se desfășoară la Timișoara și se va încheia astăzi. Giovani Popescu a reușit mare perfomanță pentru învățământul gorjean. „A fost destul de greu. Este prima competiție de nivel internațional la care particip. Sunt mulțumit de rezultatul pe care l-am obținut. Puteam să fac mai bine, dar eu cred că m-am descurcat“, a spus Giovani Popescu. Concursul a constat în două probe, fiecare desfășurându-se pe parcursul a câte cinci ore. „Ambele probe au fost de algoritmică și s-au desfășurat pe parcursul a câte cinci ore pentru fiecare probă. Am avut de rezolvat trei probleme“, a precizat elevul. Opt medalii la Balcaniada de informatică Eugen Nodea, profesorul de informatică de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, a spus că medalia obținut de elevul târgujian este cu atât mai importantă cu cât Giovani este cel mai tânăr participant din tot concursul: „Giovani Popescu este doar unul dintre cei opt participanți ai României, care a obținut la Balcaniada de seniori și juniori trei medalii de aur și cinci de argint. Un rezultat foarte bun care ne situează, cel puțin în spațiul balcanic, ca o țară cu oameni de performanță“. Lotul național al României a obținut mai multe premii și se va situa pe un loc fruntaș în clasamentul final. Balcaniada de informatică Seniori se desfășoară la Timișoara în perioada 7-13 iulie. Concursul se află la cea de-a 26-a ediție. La competiția destinată seniorilor, dar și la cea pentru juniori an au participat 180 de elevi și peste o sută de profesori din mai multe țări. Articolul Medalie de argint obținută de un elev (...)

[cititi articolul complet în Impact în Gorj]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Impact în Gorj :
 
 
[Toate articolele din: Impact în Gorj +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY