ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI18 iulie 2018

 
 

Radio Crazy [12/07/2018]

 
Studiile arată că dacă vei sta mai mult alături de mamă, ea va trăi mai mulți ani
     
Studiile arată că dacă vei sta mai mult alături de mamă, ea va trăi mai mulți ani

Alături de mamă – Dacă o inviți pe bunica la cină, este posibil să îi prelungești viața sau cel puțin asta ne spun studiile de ultimă oră. Cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco au descoperit că singurătatea joacă un rol important în declinul asociat adesea cu bătrânețea. Studiul a urmat un număr de 1.600 de adulți, cu o vârstă medie de 71 de ani. În ciuda controlului asupra stării socio-economice și a sănătății, singurele rate de mortalitate care au rămas constante s-au datorat singurătății. Aproape 23% dintre participanții singuri au decedat în termen de șase ani de la studiu, spre deosebire de doar 14% dintre cei care au raportat o companie constantă. “Nevoia pe care am avut-o întreaga noastră viață s-a bazat pe oamenii care ne cunosc, ne apreciază, care ne aduc bucurie “, a explicat pentru The New York Times, Barbara Moscowitz, inginer social geriatric la Massachusetts General Hospital. „Persoanele în vârstă au o mare nevoie de aceste relații. Este vorba despre abilități relaționale importante” a declarat Rosemary Blieszner, profesor de dezvoltare umană la Virginia Tech, pentru The New York Times. “Sunt destul de toleranți față de imperfecțiunile prietenilor, mai mult decât adulții tineri”, a spus ea. “Ai mai multă experiență în prieteniile tale, când ești mai în vârstă. Știi pentru cine merită sau nu să lupți. ” Dincolo de invitarea rudelor și prietenilor buni la o cină, este important să încurajăm relațiile cu cei în vârstă, de aceea, oamenii mai în vârstă tind să prospere în medii de viață independente sau asistate. Petrecerea timpului cu bunica și bunicul îi ajută pe aceștia, dar ne ajută și noi, căci relația simbiotică este incontestabilă. Lor le prinde atât de bine compania și conversația, în viața de zi cu zi, încât ne recompensează cu poveștile lor, îmbrățișările și, mai presus de toate, cele mai bune (...)

[cititi articolul complet în Radio Crazy]
            Trimite Email 
 
 
 
Alte articole din Radio Crazy :
 
 
[Toate articolele din: Radio Crazy +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY