ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI19 iunie 2018

 

GiurgiuPeSurse [14/06/2018]

 
Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Muzeul județean Giurgiu
     
Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Muzeul județean Giurgiu

Ambasadorul Marii Britanii la București, Excelența Sa, Paul Brummell, a vizita joi, 14 iunie, Muzeul Județean „Teohari Antonescu”. Vizita diplomatului se desfășoară în contextul Campaniei de diplomație publică #BritainInRomania, prin care se urmărește promovarea legăturilor bilaterale, de-a lungul istoriei, dintre Marea Britanie și România. După un tur al muzeului, diplomatul englez, însoţit de către Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean şi Vasile Andronache, vicepreşedintele Consiliului judeţean, a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai învăţământului, culturii şi administraţiei giurgiuveane. ” Vizita de astăzi este un moment istoric pentru Muzeul judeţean, deoarece se întâmplă rar ca un diplomat de un asemenea rang să fie prezent în oraşul nostru. Pentru a marca acest moment, am invitat reprezentaţi ai comunităţii giurgiuvene pentru o dezbatere pe tema relaţiilor dintre Marea Britanie şi oraşul nostru. Avem un muzeu mic, dar cu multe exponate valoroase, care pot concura la nivel universal.” a declarat cu acest prilej Ionel Muscalu, managerul Muzeului judeţean „Teohari Antonescu” . ” Vă mulţumesc foarte mult pentru această primire călduroasă, este o plăcere şi o onoare să fiu prezent la muzeul din oraşul dumneavoastră. Exista legături istorice şi economice între Marea Britanie şi Giurgiu, aş vrea să amintesc doar că aici am avut un vice-consul britanic, imediat după eliberarea orașului de sub stăpânire otomană, iar prima cale ferată din Principate ( între București Filaret și Giurgiu Oraș) a avut constructor compania engleză „John Trevor Barclay & John Staniforth “, a declarat Excelenţa Sa, Paul Brummell. Acesta a avut grijă să strecoare şi o ironie fină la adresa situaţiei actuale a acestei linii de cale ferată : ” În 1869, la inaugurarea acestei linii de cale ferată, circulau mai multe locomotive decât în prezent”! În (...)

[cititi articolul complet în GiurgiuPeSurse]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din GiurgiuPeSurse :
 
 
[Toate articolele din: GiurgiuPeSurse +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY