ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI17 iunie 2018

 

Jurnalmm [14/06/2018]

 
Cătălin Cherecheş a precizat, joi, la o întâlnire cu peste 300 de oameni de afaceri, membri fondatori al Asociaţiei Întreprinzătorilor Maramureş (AIM), că autonomia pe criterii administrative şi economice (...)
     
Cătălin Cherecheş a precizat, joi, la o întâlnire cu peste 300 de oameni de afaceri, membri fondatori al Asociaţiei Întreprinzătorilor Maramureş (AIM), că autonomia pe criterii administrative şi economice (...)

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a precizat, joi, la o întâlnire cu peste 300 de oameni de afaceri, membri fondatori al Asociaţiei Întreprinzătorilor Maramureş (AIM), la care a fost prezent şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, că autonomia pe criterii administrative şi economice ar putea fi un viitor proiect de ţară. ‘Eu sunt un om care nu susţine regionalizarea, ci autonomia. Autonomia pe criterii administrative şi economice, nici măcar descentralizarea. Eu consider că cel mai bun pentru România, astăzi, este proiectul care-l avem în Tirolul de Sud (Austria), o autonomie care să poată să dea curaj celor care sunt în mediul de afaceri, să investească mai mult la nivel local şi să şi extragă resursele direct de la nivel local, şi nu filtrate printr-o capitală ce nu întotdeauna este cu faţa spre Baia Mare, Suceava, spre Arad sau spre Bacău. Eu consider că la 100 de ani de România trebuie să avem un nou proiect de ţară. Modul în care astăzi este structurată România din punct de vedere administrativ este un un proiect perimat. Este un proiect care nu va duce nicăieri din perspectivă economică şi socială, dar revenind la cea ce avem de făcut în oraşul nostru şi judeţul nostru, eu consider că cel mai important lucru este oportunitatea pe care o avem astăzi de a folosi finanţările europene’, a declarat Cătălin Cherecheş. Edilul a accentuat faptul că administraţia locală derulează proiecte cu o finanţare ce depăşeşte suma de 250 milioane de euro. ‘Municipiul Baia Mare a început în 2011 cu 20 de milioane de euro şi astăzi are o capacitate de finanţare şi proiecte pentru aproximativ 240-250 de milioane de euro, proiecte care se vor introduce în implementare începând cu acest an. Avem gestionate de către noi proiecte care aduc aproximativ 200 de firme noi în sistemul start-up’, a spus Cătălin Cherecheş. (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY