ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI22 iunie 2018

 

Gorj Exclusiv [14/06/2018]

 
Iriza cere DEMISIA ministrului Anton Anton. “Chițoiu este liderul de facto al ALDE”
     
Iriza cere DEMISIA ministrului Anton Anton. “Chițoiu este liderul de facto al ALDE”

Senatorul  Iriza, atac fără precedent la Anton Anton și Daniel Chițoiu. Cere DEMISIA ministrului Energiei. Parlamentarul ALDE de Gorj consideră inadmisibilă afirmația ministrului că, până în 2040, cărbunele va fi înlocuit cu gaz, în sistemul energetic național. Scarlat Iriza riscă să-și pună în cap și pe șefii ALDE de la București. Zice că nu Tăriceanu ci Chițoiu este liderul de facto al partidului și că nu-i pasă dacă va fi sancționat politic. Luni, Scarlat Iriza va cere demisia lui Anton Anton, pe care-l acuză că ”scoate pe gură prostii”. Senatorul consideră inacceptabilă declarația că energia pe cărbune va dispărea în următorii 22 de ani. Iriza îi reproșează lui Anton că n-a pus piciorul în Gorj, de la învestirea în funcție. Îi transmite că, dacă se simte bătrân, să plece acasă. Are 68 de ani. În plus, senatorul îl acuză pe Anton că n-a făcut nimic pentru Complexul Energetic Oltenia și îi amintește că este treaba ministrului să rezolve problema certificatelor de carbon. Scarlat Iriza nu se teme de vreo sancțiune pe linie politică, în urma acestor declarații. Zice că nu Tăriceanu ci Chițoiu, fostul ministru al Economiei în guvernul Ponta, conduce de fapt, ALDE. Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, nu se amestecă în conflictul Iriza-Anton, dar îi dă dreptate ministrului privind înlocuirea cărbunelui cu gaz, până în 2040. Nici Robert Filip nu agreează poziția lui Scarlat Iriza. Primarul ALDE de la Rovinari zice că alta este problema care ar trebui să-i preocupe pe guvernanți: să nu mai fie suprataxată energia pe cărbune. Scarlta Iriza n-a fost singurul parlamentar deranjat de afirmațiile ministrului Energiei. Nici deputatului PSD Mihai Weber nu i-au căzut bine. Weber zice că, săptămâna viitoare, vor fi purtate discuții la guvern. Ministrul Anton Anton va fi chemat să-și explice viziunea privind Complexul Energetic (...)

[cititi articolul complet în Gorj Exclusiv]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Gorj Exclusiv :
 
 
[Toate articolele din: Gorj Exclusiv +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY