ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI23 iunie 2018

 

Jurnalmm [14/06/2018]

 
Adio bani de la BANCĂ! Lege nouă pentru limitarea împrumuturilor
     
Adio bani de la BANCĂ! Lege nouă pentru limitarea împrumuturilor

După prima întâlnire dintre bancheri şi bănci de la finalul săptămânii trecute, în cadrul unui Consiliu de Administraţie al BNR, care va avea loc cel mai probabil zilele acestea, proiectul de modificare a Regulamentului 17/2012, care prevde coborârea gradului de îndatorare la 40% din venituri per total credite şi la 25% la creditele de consum în lei va fi semnat de către conducerea băncii centrale,  potrivit unor surse din piaţa financiar bancară. Noul Regulament intră în vigoare de la 1 iulie şi oferă băncilor 30 de zile de implementare a acestuia. Primul efect şi cel mai dur va avea loc asupra clienţilor care se gândeau la oi refinanţare a împrumuturilor (aceasta fiind şi categoria care a generat cele mai multe neperformante în 2008, când a fost implementat un regulament similar). Dobânzile fixe, invariabil mai mari decât cele variabile, vor domina piaţa. Modificarea Regulamentul 17/2012 ne întoarce la perioada dinaintea declanşării crizei financiare din 2008. Atunci, BNR a redus gradul de îndatorare permis băncilor în finanţarea populaţiei. Decizia a fost la fel de bruscă ca şi acum. E adevărat, de data aceasta se vorbeşte de circa un an şi jumătate despre aceste modificări preconizate, numai că nimeni nu se gândea la o asemenea amplitudine a reducerilor. Este vorba de reducerea gradului de îndatorare la 40% pentru creditele ipotecare cu dobândă variabilă şi la 40% a gradului de îndatorare pentru persoanele care au mai multe credite şi chiar în mai multe valute, cu respectarea strictă a valorilor înscrise în proiect. Conform unor surse din piaţa bancară, proiectul BNR ar trebui semnat de Mugur Isărescu după aprobarea acestuia în Consiliul de Administraţie al băncii, care va avea loc cel mai probabil vineri. Este vorba despre o sedinţă de Consiliu cerută de necesităţile momentului, nu una de politică monetară sau de (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY