ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI21 iunie 2018

 

Jurnalmm [14/06/2018]

 
Veşti bune pentru cei care mănâncă des … banane
     
Veşti bune pentru cei care mănâncă des … banane

Bananele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe din lume, datorită gustului lor unic și a abundenței de nutrienți. Ele sunt bogate în minerale, vitamine și alte substanțe nutritive, dar sărace în calorii (în comparație cu alte alimente, nu față de alte fructe), grăsimi și colesterol, deci au mai multe beneficii pentru sănătate. Îți oferim aici 10 motive ca să începi să mănânci banane în fiecare zi: 1. Pentru că sunt bogate în triptofan, un precursor al serotoninei, bananele îmbunătățesc calitatea somnului, tratează depresia și anxietatea. 2. Bananele sunt sărace în sodiu, dar bogate în potasiu, deci scad presiunea sanguină și previn problemele cardiovasculare. 3. Ele controlează nivelul glucozei din organism. 4. Previn formarea pietrelor la rinichi. 5. Deoarece sunt bogate în fibre, îmbunătățesc digestia, previn indigestia și balonarea și normalizează activitatea intestinală. 6. Sunt bogate în potasiu, drept pentru care îmbunătățesc funcționarea creierului. 7. Reprezintă o sursă importantă de fier, adică susțin producția de celule roșii ce tratează anemia. 8. Bananele sunt bogate în vitamina B6, deci luptă împotriva inflamațiilor și previn problemele de articulații. 9. Îmbunătățesc absorbția de calciu și întăresc oasele. 10. Te energizează și hrănesc masa musculară cu minerale și vitamine. Iată și câteva lucruri amuzante despre banane, pe care puțină lume le știe: Bananele au fost menționate în hieroglife din Egiptul antic. În trecut, ele creșteau în Florida și sudul Californiei, dar în ziua de astăzi, Hawai este singurul loc din SUA unde se mai găsesc culturi comerciale de banane, drept pentru care majoritatea celor din import provin din America Latină, America de Sud, Costa Rica, Ecuador, Columbia, Honduras, Panama și Guatemala. Cele pe care le luam din supermarket sunt de tipul Cavendish banana. Denumirea științifică a acestui fruct este musa (...)

[cititi articolul complet în Jurnalmm]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY