ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI19 iunie 2018

 

Ziarul Clujean [14/06/2018]

 
Proiect legislativ. Subitrarea filmelor pentru persoanele cu deficiențe de auz
     
Proiect legislativ. Subitrarea filmelor pentru persoanele cu deficiențe de auz

Deputații au adoptat, miercuri, un proiect care propune modificarea Legii audiovizualului pentru a obliga furnizorii de servicii media să subtitreze în limba română filmele și documentarele românești, astfel încât să fie accesibile și persoanelor surde și celor cu deficiențe de auz. Conform Mediafax, proiectul este inițiat de deputatul PNL, Adriana Săftoiu și a fost semnat 54 parlamentari de la toate partidele. Astfel, a fost adoptat de Camera Deputaților, prim for sesizat, cu 261 de voturi pentru și o abținere. Inițiativa propune modificare articolului 42¹ al Legii audiovizualului nr.504/2002, prin introducerea a două alineate: ”(4) În vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficiențe auditive, serviciile de programe de televiziune cu acoperire națională, transmise pe orice cale, în pachete digitale, vor difuza producții cinematografice românești de scurt sau lung metraj, precum și documentare, subtitrate în limba română, obligația subtitrării acestora revenind exclusive în sarcina deținătorului drepturilor de autor. (5) Soluția tehnologică adoptată pentru punerea în aplicare a prevederilor alin. (4) trebuie să permită opțiunea de eliminare a subtitrării de pe ecran”, potrivit actului normativ adoptat de deputați. Aceste modificări la Legea audiovizualului se vor aplica începând cu 1 ianuarie 2019, conform sursei citate. Potrivit expunerii de motive a proiectului în țara noastră trăiesc circa 30.000 de persoane surde și cu deficiențe de auz. Camera decizională este Senatul. Post-ul Proiect legislativ. Subitrarea filmelor pentru persoanele cu deficiențe de auz apare prima dată în Ziarul (...)

[cititi articolul complet în Ziarul Clujean]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Ziarul Clujean :
 
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY