ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI22 iunie 2018

 

Vestea [14/06/2018]

 
„Asta e adevărata bucurie! Să petreci două ceasuri alături de o bunică care are nevoie de atenţie!”
     
„Asta e adevărata bucurie! Să petreci două ceasuri alături de o bunică care are nevoie de atenţie!”

Serialul Vestea „Oameni buni mai sunt” aduce astăzi în faţa cititorilor un alt caz care arată că solidaritatea umană nu e doar un concept abstract. Am putea spune că e chiar un caz banal de caritate. Atât de banal încât aproape fiecare dintre voi, dragi cititori, îl poate face. Chiar, ce ar fi dacă astăzi toţi cei peste 5.000 de cititori unici Vestea (ca să luăm doar cifra de ieri, de pe site) ar multiplica gestul prezentat mai jos? (Redacţia) Afirmaţia din titlu îi aparţine Florentinei Moise care miercuri a fost… flotant la Izvoare. Florentina Moise şi prietena ei Monica Sofron (lidera Asociaţiei Umanitare „Codrin – Copiii care vor rămâne copii”) au fost musafirele Mătuşii Elena. „Am aflat de Mătuşa Elena de la prietena mea, Monica Sofron, care mi-a dat câteva detalii despre caz. Nu vreau să intru în prea multe amănunte dar e vorba de hainele grele ale unei bătrâneţi care, la 80 de ani, e petrecută mai mult, în ultimii 15 ani, în pat şi, cu ajutor, în scurte plimbări cu un scaun cu rotile. Mătuşa Elena e ceea ce numim un om sărac la portofel dar foarte bogată în suflet. Şi poate, vrând să-i mai dea o încercare, Dumnezeu a lăsat ca aceste haine grele să fie purtate şi într-un fel de singurătate faţă de lumea din jur. Când Monica mi-a povestit toate astea, nu am stat deloc pe gânduri şi am cerut să merg să o cunosc”, spune Florentina Moise, preşedinte al OFSD Piatra Neamţ. Cele două doamne „de la oraş” au bătut ieri după-amiază la poarta bătrânei. Au fost poftite în casă. După tradiţia românească, nu au mers cu mâna goală ci cu ceva de-ale gurii şi cu alte câteva produse necesare în orice casă. „Nu are rost să vorbim despre ce am dus. Astea sunt amănunte. Fabuloasă a fost vizita în sine. Să stai 2 ore cu o bătrână care nu se poate mişca din pat, să o încurajezi, să îi asculţi şi să îi înţelegi oftaturile si să pleci apoi încărcat cu mult (...)

[cititi articolul complet în Vestea]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY