ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI20 iunie 2018

 

GiurgiuPeSurse [13/06/2018]

 
ITM Giurgiu în control la firmele de construcţii
     
ITM Giurgiu în control la firmele de construcţii

Activitățile din domeniul construcțiilor, datorită complexității și existenței riscurilor specifice, sunt la nivel european activități în care riscul de accidentare pentru lucrători este de două ori mai mare, iar riscul de deces este chiar de trei ori mai ridicat, în raport cu lucrătorii din alte sectoare de activitate. În cadrul Campaniei naţionale privind respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte instruirea şi informarea lucrătorilor în activităţile din domeniul construcţiilor, în data de 12.06.2018, ITM Giurgiu a organizat o acţiune de complexă de control, care a avut ca țintă şantierele de construcţii din nordul judeţului Giurgiu. Scopurile acţiunii au fost: 1. Verificarea respectării îndeplinirii cerințelor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă în activitatea din domeniul construcţiilor; 2. Depistarea şi combaterea muncii fără forme legale de angajare şi verificarea respectării prevederilor legale în vigoare referitoare la relaţiile de muncă. Astfel, la cele două şantiere avute în vedere, au fost verificaţi un număr de 21 de angajatori cu un număr de peste 200 de salariaţi. Din verificarea prin sondaj a acestora şi din consultarea bazelor de date s-a constatat că majoritatea acestora aveau încheiate şi înregistrate contracte individuale de muncă. Totuşi s-au depistat şi salariaţi care, din primele verificări, se pare că lucrau fără forme legale de angajare. În ceea ce priveşte domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în cadrul acestei acţiuni s-au verificat: A. Folosirea corespunzătoare a schelelor și scărilor; B. Existenţa şi utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie; C. Existenţa amenajărilor și dotărilor locurilor de muncă pentru prevenirea căderilor în gol și a altor pericole; D. Utilizarea instalațiilor de ridicat; E. Efectuarea instruirii și a controalelor medicale (...)

[cititi articolul complet în GiurgiuPeSurse]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din GiurgiuPeSurse :
 
 
[Toate articolele din: GiurgiuPeSurse +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY