ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI20 iunie 2018

 

Vestea [13/06/2018]

 
Conferința „Mihai Eminescu și Ion Creangă, repere naționale“ la Biblioteca Județeană
     
Conferința „Mihai Eminescu și Ion Creangă, repere naționale“ la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește conferința „Mihai Eminescu și Ion Creangă, repere naționale“ susținută de prof.univ.dr. Constantin Parascan joi, 14 iunie 2018, de la ora 12:00, în Sala Info-Club, în cadrul manifestărilor dedicate lui Mihai Eminescu, la 129 de ani de la trecerea în eternitate. Totodată, scriitorul ieșean va aduce în atenția cititorilor cele mai recente apariții editoriale ale sale. Prof.univ.dr. Constantin Parascan va fi prezent apoi, de la ora 14:00, la Biblioteca „Mihai Eminescu“ Bicaz, unde se va întâlni, pe aceeași temă, cu publicul bicăjean. La Biblioteca Județeană, celebrarea lui Mihai Eminescu va avea un moment anterior, joi, cu un colocviu, recital de poezie, vizionare de înregistrări video și o expoziție de carte, sub genericul „Emin-Veronica – cea mai frumoasă poveste de dragoste din istoria literaturii române (II). 129 de ani de la trecerea în eternitate a scriitorului Mihai Eminescu“, de la ora 11:00, în Sala Atelier „Veronica Micle“ și în parteneriat cu Fundația Crizantema. Vineri, 15 iunie 2018, sărbătorirea va continua, lângă bustul poetului național și pe esplanada Bibliotecii Județene, cu maratonul de poezie „Eminescu, 129 de ani de eternitate“, la care vor recita elevi de la Școala nr. 3 Piatra-Neamț (coordonator prof.dr. Cristiana Șoimaru), Școala „Nicu Albu“ Piatra-Neamț (coordonator prof. Elena Ivanov), Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț (coordonatori prof.dr. Gianina Buruiană și prof. Maria Tudor) și Colegiul Național „Petru Rareș“ (coordonator prof.dr. Magda Olimpia Iftimie). Va citi din lirica eminesciană și bibliotecarul Dan Iacob. Prof.dr. Adrian Stroici și eleva Anastasia Horghidan, de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, vor susține un moment muzical. Prof. Cristina Spânache-Petrariu și prof. Lucian Gogu Craiu vor coordona un atelier (...)

[cititi articolul complet în Vestea]
            Trimite Email
 


 
 
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY