ZIAR.COM : toata presa online . ziare si stiri de ultima ora
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI22 iunie 2018

 

Constanţeanul [13/06/2018]

 
Naziști cu față de haștagi, comuniști cu meclă patriotică (I)
     
Naziști cu față de haștagi, comuniști cu meclă patriotică (I)

Nu intenționam să mă amestec în mocirla de înjurături care înlocuiește dezbaterea politică publică, dar mi-a atras atenția zicerea tembelă a unui constănțean mare ongist și președinte de organizație non-profit având drept scop declarat, culmea!, educația tinerilor, părere expusă online postmitingul din Victoriei. Dobitocul, că altfel nu pot să-i spun, anunța că speră ca pensionarii să nu mai emită vreo pretenție la un loc pe scaun în autobuz, după ce au participat la mitingul organizat de PSD. Mi se pare important să nu mai trec pe lângă genul ăsta de atitudine ce vine de la un ins educat, nu de la un plimbă sac în spate sau gâdilă târnăcop pe câmp, de la care nu aș fi avut nici o pretenție. Fiindcă, poate am uitat, atunci când stăpânii se ceartă, slugile se bat. Ori ăsta este efectul pe care îl induce chiar și ceea ce ar putea fi prezentată drept o glumă nevinovată, pe care mintea sărăcuță a unora o transformă în instigare la ură față de o categorie socială, aleasă drept vinovată pentru toate frustrările ce macină societatea românească de azi. Din păcate, istoricii par prea preocupați de ciuguleli mărunte de socluri pentru vedete de televiziune, bătăi pe posturi mai mult sau mai puțin politice, pe sinecuri fericite pe la instituțiile de pe cuprinsul patriei sau de peste granițe, ca să încerce să explice, cu toate cunoștințele profesiei lor, cum s-au comportat naziștii în ascensiunea lor la putere și cum s-au comportat comuniștii, când i-au înlăturat pe primii, ca să le ocupe ei fotoliile de granguri salvatori ai nației. Tipurile de manipulări la care au recurs și unii și ceilalți sunt îngrozitor de perverse, deoarece se bazează pe realități, pe care le deformează și exploatează în favoarea lor. Asemănarea dintre comportamentul și tacticile haștagilor rezistenți și cele ale naziștilor sunt izbitoare. Ca să atragă atenția publicului german al (...)

[cititi articolul complet în Constanţeanul]
            Trimite Email
 


 
 
 
Alte articole din Constanţeanul :
 
 
[Toate articolele din: Constanţeanul +++]
 
Imprimati aceasta pagina


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2018 DIRECTWAY